Војводина Саопштењe

Новосадска опозиција тражи поништавање приватизације ЈКП Стан!

Политичке партије и организације демократске опозиције траже од Скупштине Града Новог Сада да повуче сагласност на уговор о приватизацији Јавног комуналног предузећа „Стан“ и тако спречи даље противзаконите махинације у поступку продаје поменуте градске фирме. Благовременим одустајањем од штетног посла са конзорцијумом који предводи литванска фирма сумњиве репутације „Busto Valda UAB“, умањиле би се штете, сачувала вредна градска имовина и заштитили интереси запослених у „Стану“. Будући да поменути конзорцијум није уплатио оснивачки улог од 160 милиона динара за ново предузеће које треба да преузме делатност ЈКП „Стан“, нити је испунио остале обавезе из уговора потписаног 11. јула, раскид уговора на штету несолидног партнера јесте једини логичан и могућ потез одговорне и заштити имовине грађана Новог Сада посвећене локалне самоуправе.  

Политичке странке и покрети демократске опозиције у Новом Саду упозоравају градску власт предвођену Српском напредном странком на то да продужење рокова за испуњење обавеза појединих партнера није могуће без измене уговора, односно сагласности Скупштине града. Сагласност за продужење рокова коју даје ненадлежно радно тело или орган, јесте и увек ће бити правно ништавно.

Због бројних кршења и очигледног фаворизовања приватног партнера, а на штету јавног интереса, поступак приватизације „Стана“ сигурно ће бити предмет полицијске и тужилачке истраге. Изгледа да је тога свестан и формални градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, који је на волшебан начин изврдао да свој потпис стави на штетан уговор о продаји „Стана“. Уместо њега, уговор је потписала чланица Градског већа Мира Раденовић и тако се сама кандидовала за једну од осумњичених, или сведока – сарадника, у будућем правосудном поступку.

Саопштење заједнички потписују: Градски одбор Демократске странке Нови Сад, Градски одбор Покрета „Доста је било“ Нови Сад,  Градски одбор Левице Србије Нови Сад, Повереништво Народне странке у Новом Саду, Повереништво Нове странке у Новом Саду, Градски одбор „Покрета за преокрет“ Нови Сад и Градски одбор Покрета слободних грађана Нови Сад.

Ознаке

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар