Војводина Саопштењe

Новосадска опозиција тражи оставке због афере “Стан”

Политичке странке и организације демократске опозиције у Новом Саду тражиће у Скупштини града и другим институцијама, али и у јавности, да политички и законски одговарају сви виновници афере са приватизацијом Јавног комуналног предузећа „Стан“. Најављени раскид уговора са приватним партнером у послу јавног приватног партнерства за поменуто предузеће није никакав доказ одговорности и озбиљности градске власти, већ изнуђен и једини могућ потез у ситуацији када је опозиција обавестила јавност да приватни партнер није уплатио оснивачки улог за нову фирму која је требало да преузме делатности од „Стана“ и када је свима постало јасно да је прича о страном улагачу који ће спасити радна места била шарена лажа и средство за замајавање и запослених у „Стану“ и свих грађана Новог Сада. За потпуно задовољење правде и закона неопходно је да буду смењени градоначелник Милош Вучевић и његови сарадници који су учествовали у безакоњу и покушају да се наплата димничарине и одржавање јавне расвете и објеката предају приватној фирми без одговарајуће накнаде за Град и раднике „Стана“.

Опозиционе партије и покрети у Скупштини града већ пуне две године говоре да је посао са сумњивим партнером из Литваније штетан по интересе запослених у „Стану“ и Град. Градоначелник Вучевић и његови сарадници већ две године обмањују и“вуку за нос“ и раднике у „Стану“ и све грађане Новог Сада, а на аргументоване захтеве и добронамерна упозорења од стране опозиције одговарају нападима, увредама и клеветама. Сад кад се показује како је све оно што је опозиција говорила о спорној приватизацији било тачно и до краја истинито, афера се не може завршити и заташкати само формалним раскидом штетног уговора.

Имајући у виду чињеницу да интересне групе унутар градске власти већ дуго настоје да делатности ЈКП „Стан“ предају у приватне руке без одговарајуће накнаде за запослене и Град, може се очекивати да ће приватизиционе игре бити настављене и у даљем поступку решавања статуса поменутог градског предузећа. Политичке странке и покрети демократске опозиције ће о томе благовремено обавестити јавност у циљу заштите интереса запослених у „Стану“ и свих грађана Новог Сада.

Саопштење заједнички потписују: Градски одбор Покрета „Доста је било“ Нови Сад, Градски одбор Демократске странке Нови Сад, Градски одбор Народне странке Нови Сад, Градски одбор Покрета слободних грађана Нови Сад, Градски одбор Нове странке Нови Сад, Градски одбор левице Србије Нови Сад и Градски одбор „Покрета за преокрет“ Нови Сад.

Ознаке

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар