Vojvodina Saopštenje

Novosadska opozicija traži ostavke zbog afere “Stan”

Političke stranke i organizacije demokratske opozicije u Novom Sadu tražiće u Skupštini grada i drugim institucijama, ali i u javnosti, da politički i zakonski odgovaraju svi vinovnici afere sa privatizacijom Javnog komunalnog preduzeća „Stan“. Najavljeni raskid ugovora sa privatnim partnerom u poslu javnog privatnog partnerstva za pomenuto preduzeće nije nikakav dokaz odgovornosti i ozbiljnosti gradske vlasti, već iznuđen i jedini moguć potez u situaciji kada je opozicija obavestila javnost da privatni partner nije uplatio osnivački ulog za novu firmu koja je trebalo da preuzme delatnosti od „Stana“ i kada je svima postalo jasno da je priča o stranom ulagaču koji će spasiti radna mesta bila šarena laža i sredstvo za zamajavanje i zaposlenih u „Stanu“ i svih građana Novog Sada. Za potpuno zadovoljenje pravde i zakona neophodno je da budu smenjeni gradonačelnik Miloš Vučević i njegovi saradnici koji su učestvovali u bezakonju i pokušaju da se naplata dimničarine i održavanje javne rasvete i objekata predaju privatnoj firmi bez odgovarajuće naknade za Grad i radnike „Stana“.

Opozicione partije i pokreti u Skupštini grada već pune dve godine govore da je posao sa sumnjivim partnerom iz Litvanije štetan po interese zaposlenih u „Stanu“ i Grad. Gradonačelnik Vučević i njegovi saradnici već dve godine obmanjuju i“vuku za nos“ i radnike u „Stanu“ i sve građane Novog Sada, a na argumentovane zahteve i dobronamerna upozorenja od strane opozicije odgovaraju napadima, uvredama i klevetama. Sad kad se pokazuje kako je sve ono što je opozicija govorila o spornoj privatizaciji bilo tačno i do kraja istinito, afera se ne može završiti i zataškati samo formalnim raskidom štetnog ugovora.

Imajući u vidu činjenicu da interesne grupe unutar gradske vlasti već dugo nastoje da delatnosti JKP „Stan“ predaju u privatne ruke bez odgovarajuće naknade za zaposlene i Grad, može se očekivati da će privatizicione igre biti nastavljene i u daljem postupku rešavanja statusa pomenutog gradskog preduzeća. Političke stranke i pokreti demokratske opozicije će o tome blagovremeno obavestiti javnost u cilju zaštite interesa zaposlenih u „Stanu“ i svih građana Novog Sada.

Saopštenje zajednički potpisuju: Gradski odbor Pokreta „Dosta je bilo“ Novi Sad, Gradski odbor Demokratske stranke Novi Sad, Gradski odbor Narodne stranke Novi Sad, Gradski odbor Pokreta slobodnih građana Novi Sad, Gradski odbor Nove stranke Novi Sad, Gradski odbor levice Srbije Novi Sad i Gradski odbor „Pokreta za preokret“ Novi Sad.

Oznake

DJB

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar