VIDEO Источна Србија Политика Саопштењe

ДЈБ ће отворити биоскоп у Мајданпеку

Доста је било отвориће, после скоро три деценије колико не ради, биоскоп у Мајданпеку. Ово је једна од 15 тачака нашег Програма за Мајданпек, а када дођемо на власт, отворићемо биоскоп који ће вратити културни живот овом граду.

Мајданпечани скоро три деценије немају биоскопску дворану. Простор у коме се некада налазила филмска дворана, сада је ругло у самом центру града.

Потреба за биоскопом надомешћује се пројекцијама у културном центру, али нередовно.

Мајданпек је био град од преко 15 хиљада људи, данас је опустошен и има око 5000 становника. Културно живот града скоро да и не постоји. Институције културе, попут културног центра или градске галерије, у Мајданпеку углавном служе људима који су блиски власти, док је грађанима ускраћен скоро потпуно културни живот. Мајданпек је град који нема ни позориште.

Доста је било жели да врати културни живот у Општину Мајданпек. Прво ћемо уредити и отворити биоскоп какав Мајданпек заслужује, а онда побољшати и обогатити културни живот града. На челу сваке институције, па и институције културе, морају да се налазе стручни и компетентни људи.

Новца за биоскоп има. Када би се у општинску касу слио новац од ЈП Србија шуме и ЈП Национални парк Ђердап по основу накнаде за коришћење имовине Општине Мајданпек, било би сасвим довољно новца за враћање културног живота у Мајданпек и отварање биоскопа после 27 година.

Позивамо све Мајданпечанке и Мајданпечане да 2. септембра изађу на изборе, подрже листу младе професорке енглеског Вишње Мартиновић, број 7. Доста је било – Упалимо светло.

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар