Ауторски текст Политика Спољна политика

С чијим интересима се поклапају интереси Србије?

САД је ушао у сукоб са Немачком јер је немачка ЕУ евром почела да угрожава светску доминацију долара.

ЕУ пројекат је кренуо у погрешну страну и уместо европских вредности којима се надају грађани Србије, постао полигон за немачку доминацију. Немачки интереси на Балкану нису европске вредности и уређен систем, већ јефтина радна снага и аутократе на власти. Вучић је протагониста те немачке политике и зато га безрезервно подржавају, иако краде изборе, пљачка Србију, уништава њене институције, разара владавину права, уводи потпун медијски мрак.

Због свега тога, интереси Немачке су супротни интересима Србије. Никада нисмо били савезници, нити ћемо то бити.

САД нису сила добра у свету. Они су нас и бомбардовали. Важно је рећи да је то била Клинтонова политика. САД су само светска сила чији су се интереси поново поклопили са интересима Србије. Ваља нам то препознати.

Интерес САД више није Косово. Њихов интерес је прекид немачке доминације у Европи. Интерес Србије да изађе из канџи Немачке се поклопио са интересима САД. То они наравно знају. Зато су и покренули кампању да нас подсете да смо били савезници у два светска рата. Нису рекли против кога, али ваљда толико знамо и сами. Сада би, наравно, да заборавимо и бомбардовање. Ми то свакако нећемо заборавити, али то не треба да нас спречава да препознамо шта нам је данас у интересу.

САД је пласирала идеју о подели како би минирала Бриселске разговоре које гура Немачка. И успели су. Ако ништа друго, можемо да препознамо да нам је то у интересу. САД напада принцип непроменљивости граница јер тиме жели да разбије Немачку политику.

У току је сукоб завађених западних сила за доминацију. Сукоб између САД и Немачке. Србија никада није морала да бира између Запада и Русије, али је два пута морала да бира између завађених западних сила. Русија такође. Интерес Србије је да изабере страну. Ако је не изабере, остаће на страни Немачке где су је Вучић и Тадић и довели.

 

Повезани текстови:

Има ли алтернативе немачкој ЕУ?

Немачка доминација Европом

Иран као прокси сукоба САД и Немачке

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Jedan savet. Bilo bi lepo kada bi napravili i zvučne zapise ovih tekstova. Mene na primer mrzi da čitam, kao i dobar deo ljudi. 😀 Voleo bih da mogu da slušam dok vozim bajs na primer.

  • Da li Dosta je bilo razmatra, raspravlja i polemise unutar svog pokreta eventualnu mogucnost pristupanju u Savez za Srbiju i sta o tome misli rukovodstvo pokreta Sasa veliki pozdrav za vas taki ostvateni ljudi su nam trebali i trebaju u Srpskoj politici imate moju podrsku nema povlacenja nema predaje do pobede . Cestitke na ostvarenom rezultatu u Majdanpeku. Sve najbolje i svako dobro.

  • Da li je ovo tekst za narodne mase ili autor stvarno tako misli? Za bombardovanje je kriv Milosevic i niko drugi, hvala Amerikancima sto su nas oslobodili od takvog rezima. Svet bi bio mnogo losije mesto za zivot bez Amerike. Ko zna sta bi Vucic radio da nije Amerike, ne smem ovde ni da napisem. Mnoge drzave ne smeju da ratuju, ne protiv Amerikanaca nego uopste da ratuju, jer znaju da ce Amerika da ih vrati u kameno doba ako naprave sranja. Zato, uvek treba biti u super odnosima sa Amerikancima, neka bude to kao nacelo (steta sto Vucic zna za ovo tzv. nacelo)

    • “hvala Amerikancima sto su nas oslobodili od takvog rezima”

      Ajde neka nas na isti način oslobode i od ovog sadašnjeg… pa im ti opet zahvaljuj.

    • Kako možete da zahvaljujem nekome što nas je bombardovao? Nije Amerika bombardovala Miloševića. Bombardovala je nevine žrtve. Mnogi su ostali bez svojih najmilijih. To je neoprostivo. Niko to nije zaslužio. Amerikanci su mogli skinuti Miloševića na drugi način, ali su morali da trguju oružjem, da demonstriraju svoju silu.