Правосуђе Саопштењe

Кланшчек изгубио све спорове против Саше Радуловића

Након што је изгубио први спор и морао да плати 201.000 динара, и након што је његов страначки колега Владимир Кљајић изгубио спор и морао да плати 100.000 динара, суочен са губитком остале три тужбе у којима би морао да плати сличне трошкове, Бранко Кланшчек је јуче молио суд пре рочишта да му дозволи да повуче преостале три тужбе против Саше Радуловића и да не плати трошкове. Уз сагласност Саше Радуловића, суд га је oбавезао да плати само 50.000 трошкова, након чега је Кланшчек повукао све три тужбе.

Бранко Кланшчек је претходно у мају 2018. изгубио судски спор против Саше Радуловића, а Виши суд у Београду донео је правоснажну пресуду којом се Кланшек обавезује да исплати Радуловићу 201.000 динара на име судских трошкова кривичног поступка.

Владимир Кљајић, колега Бранка Кланшчека којег је СНС већина у Општини Врачар поставила за директора Божидарца са само 27 година и без било каквог релевантног радног искуства, je у мају 2018. године такође изгубио спор који је покренуо против Саше Радуловића морао да плати 100.000 динара.

Подсећамо, Бранко Кланшчек и Владимир Кљајић су искључени из ДЈБ у марту 2016. године пре локалних избора. Након тих избора усликани су обојица на састанку општинског одобра СНС-а на Врачару. Бранко Кланшчек се након тога две године лажно представљао као заступник групе грађана Доста је било – Саша Радуловић на Врачару,  давао изјаве за медије којима је обмањивао јавност, а медијски простор је добијао у Српском Телеграфу, Данасу, Информеру и на ТВ Пинк.

 

Повезани текстови:

Кланшчек изгубио спор против Радуловића

И Кланшчеков колега директор Божидарца изгубио спор против Саше Радуловића

 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

    • Klanšček je izgubio tako što je Saša Radulović posle godinu ipo dana spora promenio taktiku i učinio tačno ono što je na početku priče govorio da je apsolutno isključeno – pozvao se na poslanički imunitet (podnesak branioca od 10.05.2018). Tek nakon toga su Klanščekovi advokati procenili da ne postoji opcija za dalje gonjenje koja bi mogla dati bilo kakav rezultat i tada su preostale tužbe povučene.

      Sam Klanšček je jedna osobito ogavna pojava, ali istine radi njegove tužbe su otrešene institucijom poslaničkog imuniteta, a ne nekim drugim pravnim argumentima. Narodski rečeno, njegov tim je na sudu praktično nasankan i nanamljen u trošak – Radulović je prvo odbijao pozivanje na poslanički imunitet, zatim nije dolazio na ročišta, a nakon što je druga strana pred zastaru počela da traži privođenje usledilo je pozivanje na poslanički imunitet, čime je ceo slučaj nonšalantno otkačen bez presude.

      Činjenica je da je Klanščekova tužba otkačena tehnikom “Šta mi možeš”. Dotični možda bolje ni ne zaslužuje, ali ipak to je prećutano u tekstu…

    • … i to otvara mogucnost Klansceku da objavi jos jedan tekstic u Danasu kojim efikasno deluje protiv DJB. A, od DJB, osim pukih objasnjenja, muk.