Beograd Reagovanje

Beograđani se žale na povećane račune za vodu, nadležni tvrde da nije bilo poskupljenja

Određeni broj Beograđana poslednjih dana je dobio povišene račune za vodu koji su stigli na uplatnicama “Infostana”. Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, međutim, naglašavaju da nije došlo do poskupljenja.

– Voda nije poskupela. Stvar je u tome da se utrošak vode ne očitava svakog meseca, kao struja, već uglavnom četiri puta godišnje. Minimum koji nam zakon nalaže su dva godišnja čitanja vodomera, ali mi se trudiimo da ih bude četiri. Kada očitamo vodu, dođemo do srednje vrednosti potrošnje vode za prethodna tri meseca. Na primer, određeno domaćinstvo je u proseku mesečno trošilo 26 kubika. Kada formiramo račune za naredna tri meseca, mi to činimo na osnovu pomenute srednje vrednosti – kažu nadležni iz JKP “Vodovod i kanalizacija”.

Poslednje poskupljenje vode u Beogradu zabeleženo je u avgustu 2016. godine. Tada su cene povećane za pet odsto.

U stambenoj zgradi u ulici Pariske komune na Novom Beogradu nemaju taj problem jer je upravnik zgrade preuzeo obavezu očitavanja i dostavljanja stanja vodomera na sebe.
– Pre pet godina smo dobili račune “Infostana” u kojima je zajednička voda oobračunata u visini 1.000,00 dinara, po članu domaćinstva, pa su domaćinstva u kojima ima prijavljena četiri člana dobila 4.000,00 dinara, samo za vodu. Jedini način da izbegnemo visoke račune za zajedničku vodu jeste da ja redovno očitavam stanje (do 15-og u mesecu) i dostavljam ga JKP “Vodovod i kanalizacija” kako bi zaštitio interese vlasnika stanova i to radim redovno od 2014. godine – kaže ZM upravnik te stambene zgrade.

Postavlja se pitanje da li je to posao upravnika zgrade ili nadležnih iz JKP “Vodovod i kanalizacija”?

Oznake

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar