Источна Србија Саопштењe

ЗЛОУПОТРЕБА 27 МИЛИОНА ИЗ БУЏЕТА – КО СУ КРИВЦИ?

„Град Зајечар је са Комесаријатом за избеглице и миграције потписао уговоре о сарадњи ради стварања и побољшања услова становања породица избеглица и интерно расељених лица кроз куповину сеоских кућа с окућницом и грађевинског материјала као и ради њиховог економског оснаживања. Иако су у свим наведеним уговорима прецизно дефинисани рокови за достављање доказа о испуњењу обавеза и реализацији уговорених активности и утрошеним финансијским средствима, и поред усмених и писмених захтева Комесаријата, Град Зајечар није доставио ниједан извештај нити неопходну документацију у складу са чланом 6. и чланом 7. уговора.

Потраживање Комесаријата према Граду Зајечару на дан 12. јуна 2018. године износило је 27.915.031,08 милиона динара.

Доста је било Зајечар подсећа да до данас није обелодањено до каквих су закључака надлежни органи дошли, шта се догодило са 27.915.031,08 милиона динара и ко ће одговарати пред законом за злоупотребу средстава иако је Марина Милић, заменица градоначелника 14. јуна 2018. године изјавила :

„Новац јесте фигуративно речено нестао, вероватно је утрошен за неке друге намене. Знате ко је у то време био надлежан за извршење буџета и ко је могао једини да потписује такве трансакције. Ми смо одмах по прибављању комплетне документације поднели кривичне пријаве, да се пронађе где је тај новац утрошен и ко је одговоран за тај новац, тако да надлежни органи већ раде на том случају.“

Градски одбор „Доста је било“ захтева од Градске управе Зајечар да обавести грађане о сазнањима која су резултат до сада спроведене истраге и о томе ко је одговоран за ненаменско трошење наменски опредељених средстава која је Комесаријат за избеглице пренео граду Зајечару!

ГО „ДОСТА ЈЕ БИЛО“ ЗАЈЕЧАР

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар