LOKAL Ауторски текст Војводина

Споменик партијској држави

На последњој седници Скупштине града Новог Сада донета је одлука о формирању комисије која ће се позабавити спровођењем у дело срамне Одлуке о подизању споменика невиним жртвама рата 1944-1945. године, а коју су одборници владајуће коалиције изгласали на претходној седници. На списку жртава нашли су се осведочени ратни злочинци, а стављање у фокус ове теме само је бацање прашине у очи Новосађанима, како би се скренула пажња са других веома значајних тема. Дакле, историјски ревизионизам послужио је заташкавању пљачке градске касе и новца који је могао бити употребљен у сврху решавања реалних проблема свих суграђана-изградње нових вртића, асфалтирања улица, уклањања депонија и слично.

Наиме, док многим нашим суграђанима извршитељи стижу на кућне прагове, пописују имовину и продају је на јавним лицитацијама, државним предузећима која су, захваљујући нестручности партијских кадрова на њиховом челу, доведена до банкротства, отписују се милионски дугови.

Владајућа коалициона већина из СНС, СПС, СДПС, ПОКС, ЛСДВ и Зелене странке најпре већином гласова у Саветима скупштинских тела, а након тога и у Скупштини града Новог Сада изгласава отпис ових дугова, односно претварање у удео у власништву. На такав начин, гласајући по партијској директиви, а не својој савести, ови одборници наносе штету граду и штите кривце из својих редова за настале
ситуације.

На овај начин, примера ради, изгласана је конверзија потраживања по основу пореза на имовину у трајни улог јединице локалне самоуправе привредног друштва “Јавно складиште Слободна царинска зона Нови Сад АД Нови Сад” у укупном износу од 125.513.709 динара. Нестручним управљањем овим акционарским друштвом, правни субјект је доведен до банкрота. Да би се то спречило, дуг се конвертује у удео Града Новог Сада у капиталу АД, тако да је Град Нови Сад уместо 29,24%, сада власник акција преко 40% овог АД.

Питање одговорности и санкционисања за нестручно управљање нигде се не помиње.

На истој седници Скупштине града Новог Сада усвојена је и Одлука о конверзији потраживања Града Новог Сада у капиталу привредног друштва “Симпо” АД Врање на основу неизмирених локалних јавних прихода који припадају Граду Новом Саду, у укупном износу од 29.446.291 динара.

За наредну седницу Скупштине града Новог Сада, заказану за 17.10.2018. године, за усвајање је припремљен Предлог одлуке отписа потраживања Града Новог Сада према субјекту приватизације “Друштва за одржавање зграда” Д.О.О. Београд у укупном износу од 690.949 динара. Усвајање и овог опраштања дуговања није упитно. Владајућа коалициона већина ће то послушно изгласати на штету свих грађана Новог Сада.

Сва наведена опраштања дуговања су у складу са Закључком владе РС, односно мишљењем Министарства финансија РС, дириговано са највише инстанце, а на уштрб свих Новосађана.

ДОСТА ЈЕ БИЛО! Зауставимо пљачку Града Новог Сада!

ГО Доста је било Нови Сад

Ознаке

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар