LOKAL Војводина Саопштењe

Две године рада Одборничке Групе „Доста је било“ у Скупштини Града Новог Сада

Поштоване суграђанке и суграђани,

Захваљујући вама, крајем јуна 2016. године ушли смо у Скупштину Града Новог Сада, као другопласирана листа по броју гласова. У складу са одговорношћу и тежином позиције коју то поклоњено поверење намеће, сматрамо својом обавезом да вас информишемо о ономе што смо до сада урадили у градском парламенту.

С обзиром на однос снага у Скупштини града, од првог дана нам је јасно да нисмо у могућности да реализујемо ниједну тачку нашег предизборног програма, те смо деловање наше одборничке групе дефинисали у два правца: оштра критика свих одлука градске власти које нису у јавном интересу и промовисање програмских идеја и ставова Покрета „Доста је било“ са скупштинске говорнице.
• Јасно и аргументовано смо оспоравали сваку одлуку скупштинске већине која је представљала злоупотребу јавних средстава, била у супротности са законима Републике Србије и која је интересе појединаца блиских власти стављала изнад интереса грађанки и грађана Новог Сада.
• Били смо против сваког предложеног кадровског решења и постављења на важне функције оних лица чија је једина препорука била партијска књижица.
• Јавно и директно смо постављали питања трошкова и издатака који се финансирају из буџета Града, када год смо уочавали да су издаци превисоки или неоправдани.
• Били смо против свих измена урбанистичких планова које ће од нашег града направити ругло и срамоту, а напунити џепове оних чија деца неће испаштати због недостатка игралишта и зелених површина.
• Од првог дана наших мандата упозоравамо на опасности које нам прете са неуређене депоније крај ауто-пута.
• Инсистирали смо и инсистираћемо да сваком детету предшколског узраста у Новом Саду, под једнаким условима, буде обезбеђено место у вртићу.
• Једина смо одборничка група у Скупштини града која је била против исплате такозване солидарне помоћи  у износу од 22.620 динара запосленима у јавним предузећима чији је оснивач Град Нови Сад, јер се том одлуком дискриминишу сви они који нису радно ангажовани у јавном сектору, а значајно пуне буџет Града, те често имају знатно ниже плате од оних којима је ова помоћ намењена.
• Ниједном одборнику „Доста је било“ за две године мандата није изречена опомена нити је удаљен са седнице због недоличног понашања. Са друге стране, одборници скупштинске већине, у недостатку аргумената, често су вређали, добацивали и тражили начин да нас испровоцирају. У таквом окружењу изузетно је тешко радити.

Сва наша питања, примедбе и сугестије градска власт је игнорисала. Ниједног тренутка нису показали поштовање према оних 10% суграђана који су гласали за нашу листу. За СНС и партије окупљене око СНС-а постоје само њихови гласачи. Остале евидентно третирају грађанима другог реда,  до границе презира.

Иако Скупштина Града Новог Сада, као уосталом и други такви домови у овој земљи, често више личи на театар апсурда и ријалити програм него на представничко тело у другом по величини Граду у Србији, ми ћемо своју борбу наставити и нећемо се предати! Знамо да Нови Сад заслужује да буде уређен град у коме се лепо и радо живи. Многима од нас такав живи у сећању. Покажимо га таквог и нашој деци!

Позивамо вас да нам у тој борби помогнете.

Одборници „Доста је било“ у Скупштини Новог Сада:
Драгослава Лукић
Александар Бујић
Александар Попадић
Данко Ненезић
Реља Алексић
Ознаке

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар