VIDEO Политика Скупштина

(Видео) Саша Радуловић: Зашто Србија прати немачку политику на Балкану

Шеф посланичке групе ДЈБ Саша Радуловић, данас је у Народној скупштини поново упутио неколико питања министру спољних послова Ивици Дачићу.

Иако је Дачић послао одговор, то није одговор на постављена питања. А питали смо зашто Србија прати немачку политику на Балкану?
Познато је да су све светске силе колонијалне силе. Клинтонова САД која нас је бомбардовала, колонизује тамо где је нафта и  јефтина радна снага а то је за њих у Мексику.

Кина нам је узела управо резерве бакра, РТБ Бор и налазиште Чукару Пеки вредно преко 150 милијарди евра. Руси су нам узели нафту и НИС будзашто, а Немачка од Балкана прави простор јефтине радне снаге. Поред тога, гледају у правцу Телекома, ЕПС-а, војвођанске земље.

Балкан је постао сфера немачког утицаја у последњих десет година. За то време, Балкан се претвара у простор јефтине радне снаге са аутократама на власти, медијиским мраком, уништавањем институција система и потпуним урушавањем демократије.

Та политика жели цементирање овог и оваквог Балкана, да Србија потпише правно-обавезујући споразум са Косовом јер, како кажу, немамо дефинисане границе. Зато је министру Дачићу и упућено питање зашто Србија прати овакву политику која за крајњи циљ има то да Косово добије столицу у УН? Није нам одговорио.

На друго питање, на које такође није одговорио, гласило је: Прошло је већ шест година откако је Србија потписала Бриселски споразум. Србија је испунила све обавезе из тог споразума, Косово практично ниједну. Зашто разговарамо са неким ко не испуњава договорено?

Заједница српских општина је нешто што је веома потребно нашим људима који живе јужно од Ибра, зашто разговарате у Бриселу када не испуњавају обећано?

Треће питање за министра финансија: Приватизован је ПКБ. Владајућој већини су била пуна уста пљачкашких приватизација, па зашто је сада настављате преко ПКБ-а? Ово предузеће је продато за 105 милиона евра. Ако погледате финансијске извештаје за претходну годину, ПКБ је вредан 400 милиона евра. Зашто овако вредну имовину дајемо компанији која нема ништа у Србији, практично поклањамо?

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Da li znate: koliko je godina Lidlu (Nemacka kompanija) u Srbiji omoguceno da ne placa porez na dobit? Dok gradjani Srbije placaju kamtu od 15% na kamatu ostvarenu na stednju u stranoj valuti, (koja ide u budzet Srbije) u ovom slucaju, stranoj kompaniji se omogucava da ne placa nista u budzet Srbije !?! iako je “teska” u evrima, koliko i pola budzeta Srbije!
    Na koliki je vremenski period Lidl (Nemacka kompanija) oslobodjena placanja poreza na plate uposlenih, koji su drzavljani Srbije? te u budzet Srbije po tom osnovu opet dolazi jedno veliko, veliko – NISTA!!!!