Београд

Кад Весић обећа да ће пооштрити легализацију  ”дивље” градње

Ко се данас пробудио у Београду све је постигао, каже велики Душко Радовић.

Међутим, и ја сам се пробудио данас у Београд. 17.10.2018. године. 6 .45. Ни минут више.

На ТВ јављају да је Весић обећао да ће пооштрити поступак легализације. Донели су закон 2015.а сада ће пооштрити процес. Па да. СНС гарнитура три године пушта  да се гради мимо закона и законске процедуре гурајући себи у џеп и касу странке силне паре од корупције, а истовремено оштећује државну касу за милионске износе.

Играју се попусти, па стегни. После допуштања наставка дивље градње након законског рока сада ће стегнути. Донеће нови закон и добити нове паре уцењујући оне који су градили мимо процедуре.

Изађем напоље а још ми се мотају најаве оштрије легализације по глави. Погледам, кад испред мене у улици Преспанској 1 ниче стамбени објекат са више станова.

Без дозволе, безимени инвеститор. Комшије ту. Огорчене.

У урбаном миљеу ниске градње штрчи зграда која иде пет спратова у вис, а по остављеној арматури у стубовима биће ту још који.

Ето нама пооштрене легализације. Лопови краду на сваком ћошку.

Хитам да пишем петицију да комшије потпишу.

По мом скромном мишљењу, да би се овом злу стало на пут једини лек је укидање закона о легализацији и поступање у складу са  Закон о планирању и изградњи. Сваки нелегалан објекат мора да прође процедуру. Геодетски завод да ради снимање објекта на терену. Наравно, они који су градили нелегално – да одговарају кривично.

Тако никоме више неће пасти на памет да ради мимо закона. Закон о легализацији тј. озакоњењу и Секретаријат за легализацију су извор корупције, лоповлука и постојања урбанистичке мафије.

А  ЕУ их подржава и пушта да раде све ово.

Зато доста је.

 

Милош Јефтић

Доста је било Звездара