Ауторски текст Београд Урбанизам

Плато код Вуковог споменика – брука и срамота

Плато код Вука претворен је од места за уживање у руину и јавни WС. У самом центру града власт СНС-СПС већ годинама не одржава овај простор у централној зони Београда.

Једноставно, препустили су га вандалима и бескућницима. Пропадање и вишегодишња запуштеност овог простора је резултат рада ове власти.

Плоче су попуцале, испале, и по зидовима жардињера и на тлу. А улази у станицу подземне железнице претворени су у WС. Све мирише на урин. Од непријатних мириса можете се борити само бежањем. На зиду је написао неко “НЕ ЗАДРЖАВАТИ СЕ”. Надземни тоалети не постоје.

Плато је постао споменик неспособној власти.

Недопустиво је да спава Општина Звездара. Спава и градска управа. Они су само посвећени изгледа набавци новогодишње расвете.

Наводно Платоом се бави Секретаријат за стамбене и комуналне делатности. Тј. боље је рећи не бави.

 

Ствари стоје овако: Да буде црње и горе власт се бави већ три године израдом техничке документације. Наручилац је Дирекција. Спроводе три фирме из Војводине. Идејно решење је потписано од стране Главног архитекте гдина Фолића. Вероватно да Фолић није стигао да потпише главни пројекат јер две године се бави градњом сопствене стамбене зграде која је пробила све параметер градње. Зграда је такође на општини Звездара а врло близу овом парку.

Да је свестан значаја функције коју обавља он је не би ни прихватио. Толко о моралном и одговорном раду.

Колико ће тек времена требати да изведу реконструкцију ако им треба 3 године да ураде техничку документацију. Ко зна. А зашто је такво стање и зашто ништа не функционише. Осим давања субвенција. Па зато што једини битан параметер у раду је КОЛИКО ЈЕ МОЈЕ или ти лични интерес.

Зато убудуће бирајмо способне ,стручне, моралне, који могу и знају како. ОЧИСТИМО БЕОГРАД. ОЧИСТИМО СРБИЈУ.

 

Славко Шарић,

члан ОО Доста је било Звездара

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар