Autorski tekst Beograd Urbanizam

Plato kod Vukovog spomenika – bruka i sramota

Plato kod Vuka pretvoren je od mesta za uživanje u ruinu i javni WS. U samom centru grada vlast SNS-SPS već godinama ne održava ovaj prostor u centralnoj zoni Beograda.

Jednostavno, prepustili su ga vandalima i beskućnicima. Propadanje i višegodišnja zapuštenost ovog prostora je rezultat rada ove vlasti.

Ploče su popucale, ispale, i po zidovima žardinjera i na tlu. A ulazi u stanicu podzemne železnice pretvoreni su u WS. Sve miriše na urin. Od neprijatnih mirisa možete se boriti samo bežanjem. Na zidu je napisao neko “NE ZADRŽAVATI SE”. Nadzemni toaleti ne postoje.

Plato je postao spomenik nesposobnoj vlasti.

Nedopustivo je da spava Opština Zvezdara. Spava i gradska uprava. Oni su samo posvećeni izgleda nabavci novogodišnje rasvete.

Navodno Platoom se bavi Sekretarijat za stambene i komunalne delatnosti. Tj. bolje je reći ne bavi.

 

Stvari stoje ovako: Da bude crnje i gore vlast se bavi već tri godine izradom tehničke dokumentacije. Naručilac je Direkcija. Sprovode tri firme iz Vojvodine. Idejno rešenje je potpisano od strane Glavnog arhitekte gdina Folića. Verovatno da Folić nije stigao da potpiše glavni projekat jer dve godine se bavi gradnjom sopstvene stambene zgrade koja je probila sve parameter gradnje. Zgrada je takođe na opštini Zvezdara a vrlo blizu ovom parku.

Da je svestan značaja funkcije koju obavlja on je ne bi ni prihvatio. Tolko o moralnom i odgovornom radu.

Koliko će tek vremena trebati da izvedu rekonstrukciju ako im treba 3 godine da urade tehničku dokumentaciju. Ko zna. A zašto je takvo stanje i zašto ništa ne funkcioniše. Osim davanja subvencija. Pa zato što jedini bitan parameter u radu je KOLIKO JE MOJE ili ti lični interes.

Zato ubuduće birajmo sposobne ,stručne, moralne, koji mogu i znaju kako. OČISTIMO BEOGRAD. OČISTIMO SRBIJU.

 

Slavko Šarić,

član OO Dosta je bilo Zvezdara

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar