Политика Скупштина

Посланичка група Доста је било бојкотује посланичка питања Влади Србије

Посланичка група Доста је било бојкотоваће поподневно заседање Народне скупштине када се директно постављају питања Влади Србије јер за ове две године ниједном нисмо дошли на ред да поставимо питање премијерима Вучић и Брнабић, нити било којем министру.

Јасно је да Влада Србије очигледно све време има страх од посланичких питања која долазе од посланика ДЈБ.

Последњи четвртак у месецу је дан када је Влада дужна да дође у Скупштину и одговара на питања посланика, на седници која је у току, у периоду од 16 до 19 часова. То је још један механизам којим посланици треба да врше контролу рада извршне власти.

На постављено посланичко питање Влада, односно министар, дужан је да одмах усмено одговара.

За ове две године, не само да ДЈБ никада, али никада, није дошао на ред, него ни Маја Гојковић не поштује пословник јер намерно завршава седнице пре последњег четвртка у месецу. Прошле године, само једном у октобру је заказана оваква седнице, ове године у марту, априлу и септембру.

А кад се одрже седнице четвртком и Влада дође, питања постављају посланици из редова владајуће коалиције и посланици малих посланичких група. С тим да посланици имају на располагању три минута а премијерка и министри без временског ограничења могу да одговарају. Тако се ово претвара у још један хвалоспев и пропаганду Владе Србије без могућности да им опозициони посланици поставе питања или одговоре на неистине.

У овој представи Маје Гојковић у вези са постављањем питања Влади Србије и покушајима да заштити министре од критике и полемике са посланицима, Доста је било неће учествовати.

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар