VIDEO Politika Skupština

(Video) Ana Stevanović: Nad studentom u Novom Sadu sprovodi se odmazda

Narodna poslanica Dosta je bilo Ana Stevanović danas je u Narodnoj skupštini Republike Srbije uputila pitanja ministrima policije, prosvete i pravde Nebojši Stefanoviću, Mladenu Šarčeviću i Neli Kuburović.

– Nad studentom Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu Stefanom Karanovićem trenutno se sprovodi odmazda. Nakon što je otkrio svojevrsne malverzacije koje su pojedini mediji preneli, Pravni fakultet odbija da ga ispiše i suspenduje ga na 36 meseci. To znači da mu fakultet neće vratiti dokumenta dok traje suspenzija. Stefan neće moći da upiše fakultet tri godine! Umesto da nadležni organi rade svoj posao i istraže da li su navodi Stefana Karanovića tačni, na njemu se sveti uprava fakulteta. Zbog čega uprava Univerziteta u Novom Sadu ovo dozvoljava i zloupotrebljava Tužilaštvo i Univerzitet, pitala je Stevanović.

Ministar policije dr Neša Stefanović upisuje GLUMU. Nažalost, skoro da je istina. Po već oprobanom receptu iz Savamale, izgleda da će Fakultet dramskih umetnosti biti srušen. Na plac čuvenog fakulteta iz kojeg su izašle generacije poznatih dramskih umetnika i koji je na vrlo atraktivnoj lokaciji – navodno će se premestiti policija.

– Da li je tačno da će se MUP premestiti na fakultet, a studenti i profesori biti izbačeni iz zgrade? Da li je tačno da će se na placu dvorskog kompleksa na Topčideru graditi nove zgrade za sve umetničke fakultete iako je na postojećem placu FDU već planiran prostor za druge fakultete, pitala je poslanica Ana Stevanović.

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar