Политика Скупштина

Још једна седница скупштине у минут до истека рока?

Да ли ће председница Скупштине поново заказати седницу у минут до 12 и спречити посланике опозиције да подносе законске и друге предлоге и тиме их онемогућити да раде свој посао? Позивамо Мају Гојковић да прекине дечије игре и закаже скупштину у нормално време и остави простор посланицима опозиције да могу да доставе своје законске предлоге.

Народни посланици јутрос су од скупштинских службеника сазнали да ће за уторак у 10.00 сати бити заказана седница на којој ће бити разматран Предлог Закона о буџету РС за 2019. годину. Дан пре одржаће се седнице одбора на којима ће се разматрати буџетске ставке из њиховог домена. Иако то сви знају, председница Скупштине још увек не заказује седницу Народне скупштине.

Посланици не могу, пре него што се закаже седница, да подносе своје предлоге за допуну дневног реда. Последњи рок да се предају допуне је 24 сата пре заказивања седнице. Желећи да онемогући опозицију да поднесе своје предлоге, председница Скупштине чека да закаже седницу Скупштине 24 сата и минут пре њеног одржавања. Међу предлозима ДЈБ су и закони о увођењу бесплатних уџбеника за све ученике основних и средњих школа у Србији, о укидању противуставног отимања плата и пензија, раскид сарадње са Уједињеним Арапским Емиратима, укидање лекс специјалиса за Београд на води, промене изборних закона који спречавају изборну крађу, предлози за смену Маје Гојковић и Верољуба Арсића, анектни одбори за контролу бирачког списка, контролу рада РТБ Бор, Србијагаса, Ер Србије, испитивање пљачакшке приватизације ПКБ-а и многи други.

Такође, позивамо Мају Гојковић и министарство финансија да посланицима доставе буџет у отвореном формату, као и да га објаве на свом сајту, како би омогућили упоредну анализу, не само посланицима већ и свим заинтересованим грађанима.

Предлог буџета је достављен је у ПДФ формату који је погодан само за читање и штампање, тако да било каква анализа немогућа без података у Ексел формату.

Због чега се СНС, Маја Гојковић и Министарство финансија играју жмурке са грађанима? Због чега на све начине покушавају да онемогуће посланике опозиције да раде свој посао? Да ли и овај пут треба да чекамо Мају Гојковић у заседи испред писарнице како бисмо предали своје предлоге за допуну дневног реда?

Захтевамо од Маје Гојковић да престане да игра детињасте игре и прекине опструкцију Скупштине.

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар