Politika Skupština

Još jedna sednica skupštine u minut do isteka roka?

Da li će predsednica Skupštine ponovo zakazati sednicu u minut do 12 i sprečiti poslanike opozicije da podnose zakonske i druge predloge i time ih onemogućiti da rade svoj posao? Pozivamo Maju Gojković da prekine dečije igre i zakaže skupštinu u normalno vreme i ostavi prostor poslanicima opozicije da mogu da dostave svoje zakonske predloge.

Narodni poslanici jutros su od skupštinskih službenika saznali da će za utorak u 10.00 sati biti zakazana sednica na kojoj će biti razmatran Predlog Zakona o budžetu RS za 2019. godinu. Dan pre održaće se sednice odbora na kojima će se razmatrati budžetske stavke iz njihovog domena. Iako to svi znaju, predsednica Skupštine još uvek ne zakazuje sednicu Narodne skupštine.

Poslanici ne mogu, pre nego što se zakaže sednica, da podnose svoje predloge za dopunu dnevnog reda. Poslednji rok da se predaju dopune je 24 sata pre zakazivanja sednice. Želeći da onemogući opoziciju da podnese svoje predloge, predsednica Skupštine čeka da zakaže sednicu Skupštine 24 sata i minut pre njenog održavanja. Među predlozima DJB su i zakoni o uvođenju besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji, o ukidanju protivustavnog otimanja plata i penzija, raskid saradnje sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ukidanje leks specijalisa za Beograd na vodi, promene izbornih zakona koji sprečavaju izbornu krađu, predlozi za smenu Maje Gojković i Veroljuba Arsića, anektni odbori za kontrolu biračkog spiska, kontrolu rada RTB Bor, Srbijagasa, Er Srbije, ispitivanje pljačakške privatizacije PKB-a i mnogi drugi.

Takođe, pozivamo Maju Gojković i ministarstvo finansija da poslanicima dostave budžet u otvorenom formatu, kao i da ga objave na svom sajtu, kako bi omogućili uporednu analizu, ne samo poslanicima već i svim zainteresovanim građanima.

Predlog budžeta je dostavljen je u PDF formatu koji je pogodan samo za čitanje i štampanje, tako da bilo kakva analiza nemoguća bez podataka u Eksel formatu.

Zbog čega se SNS, Maja Gojković i Ministarstvo finansija igraju žmurke sa građanima? Zbog čega na sve načine pokušavaju da onemoguće poslanike opozicije da rade svoj posao? Da li i ovaj put treba da čekamo Maju Gojković u zasedi ispred pisarnice kako bismo predali svoje predloge za dopunu dnevnog reda?

Zahtevamo od Maje Gojković da prestane da igra detinjaste igre i prekine opstrukciju Skupštine.

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar