VIDEO Медији Политика Скупштина Финансије

(Видео) Бранка Стаменковић: Грађани грцају под теретом такси, а СНС повећава претплату за РТС

Чим су повећали пензије кобајаги, на реду је да се повећа и претплата за РТС и то не мало, него скоро 50%. Народна посланица и заменица председника ДЈБ Бранка Стаменковић покушала је на јучерашњем скупштинском одбору за културу и информисање да објасни да није добро за грађане да се претплата повећава јер грцају под теретом такси, рачуна за комуналије који стално расту.

Такође, Бранка Стаменковић је подсетила да је Влада Републике Србије дала предлог да се повећа претплата иако је у кампањи СНС, који је већински део владајуће коалиције, обећавао да ће укинути претплату.

– Нама РТС треба, треба и да се финансира сходно потребама како би правио квалитетан програм. Ипак, РТС-у је најнеопходнија реконструкција. Да се смање трошкови, спроведе реорганизација рада, па онда да се види да ли држава може сама да финансира Јавни сервис, рекла је Стаменковић.

Иако је Бранка Стаменковић молила да се не гласа за повећање претплате, гласањем је одлучено да се претплата повећа.

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • da li znate kako radi posta. javno preduzece u monopolskom polozaju koje niko ne kontrolise.
    kad narucite nesto iz inostranstva, do 50 dolara se ne carini po zakonu, izmenicna posta u zemunu iznese to na carinu iako u istoj zgradi, iako transport placen do stana, za to uzimaju 300 din. i posto nemaju nikakvo zakonsko pravo, ne izdaju vam ni racun. sta radi antimonopolska komisija? obratio se medijima i niko nista.
    vase pravo da znate ono sto vam kazu da treba da znate!!!