VIDEO Mediji Politika Skupština Finansije

(Video) Branka Stamenković: Građani grcaju pod teretom taksi, a SNS povećava pretplatu za RTS

Čim su povećali penzije kobajagi, na redu je da se poveća i pretplata za RTS i to ne malo, nego skoro 50%. Narodna poslanica i zamenica predsednika DJB Branka Stamenković pokušala je na jučerašnjem skupštinskom odboru za kulturu i informisanje da objasni da nije dobro za građane da se pretplata povećava jer grcaju pod teretom taksi, računa za komunalije koji stalno rastu.

Takođe, Branka Stamenković je podsetila da je Vlada Republike Srbije dala predlog da se poveća pretplata iako je u kampanji SNS, koji je većinski deo vladajuće koalicije, obećavao da će ukinuti pretplatu.

– Nama RTS treba, treba i da se finansira shodno potrebama kako bi pravio kvalitetan program. Ipak, RTS-u je najneophodnija rekonstrukcija. Da se smanje troškovi, sprovede reorganizacija rada, pa onda da se vidi da li država može sama da finansira Javni servis, rekla je Stamenković.

Iako je Branka Stamenković molila da se ne glasa za povećanje pretplate, glasanjem je odlučeno da se pretplata poveća.

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • da li znate kako radi posta. javno preduzece u monopolskom polozaju koje niko ne kontrolise.
    kad narucite nesto iz inostranstva, do 50 dolara se ne carini po zakonu, izmenicna posta u zemunu iznese to na carinu iako u istoj zgradi, iako transport placen do stana, za to uzimaju 300 din. i posto nemaju nikakvo zakonsko pravo, ne izdaju vam ni racun. sta radi antimonopolska komisija? obratio se medijima i niko nista.
    vase pravo da znate ono sto vam kazu da treba da znate!!!