VIDEO Politika Skupština Finansije

(Video) Saša Radulović Siniši Malom: Javni dug je zaustavljen zato što ste zavukli ruku u džepove građana

Ako slušamo ministra finansija Sinišu Malog, u Srbiji cvetaju ruže i pravi je raj za život. Međutim, stvarnost je mnogo drugačija. Ljudi beže iz zemlje, nemaju gde da se zaposle ako ne žele da budu jeftina radna snaga koja radi za minimalac, a Srbija ima najniži privredni rast u regionu, rekao je narodni poslanik i predsednik Programskog saveta Dosta je bilo Saša Radulović na skupštinskom odboru za finansije.

Tačno je da je smanjen deficit, da je zaustavljen rast javnog duga, ali građani treba da znaju i kako:

– Gornja stopa PDV-a povećana sa 18% na 20%, a donja sa 8% na 10%. Samo zbog ovog povećanja, prihodi u budžetu su veći za oko 55 milijardi dinara;

– Porez na dobit povećan je sa 10% na 15%, a prihodi u budžetu od ovog poreza porasli su za 35 milijardi dinara;

– Povećanje svih akciza (duvan, benzin…) uvećalo budžet za 25 milijardi dinara;

Vlada Republike Srbije smanjila je javni dug samo zato što je zavlačila ruke u džepove građana. Za to vreme, vlast ništa nije uradila da državu dovede u red. I dalje su najnesposobniji na čelu javnih preduzeća, i dalje nas ubija partokratija, zaključuje Radulović.

 

Pogledajte šta je sve narodni poslanik i predsednik Programskog saveta DJB Saša Radulović rekao ministru finansija Siniši Malom.

 

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Zašto ne predložite (uvrstite u svoj program) ukidanje svih poreza na minimalnu zaradu a povećanje minimalne cene rada na 200 dinara po satu ?

    Poslodavac bi plaćao jednako kao i sada ali bi radnici imali veću platu i kupovnu moć.

    Svi koji rade za minimalac bi tako imali neposredan interes da glasaju za taj cilj.

    • Pre svega treba da uvrstite u program tačku o donošenju novog Zakona o radu jer je sadašnji neizdrživ. I uvrstite Kosovo kao zvaničan stav stranke da se tu definitivno razreše sve nesuglasice i da oko toga više ne bude sporenja kao do sad.

    • Onda bi svi poslodavci zvanicno isplacivali minimalac, a ostatak na ruke, bez da drzavi placaju poreze.

  • Sasa je trebao da pomene i penzionere, koji su platili veliki ceh njima je najvise zavucena ruka u dzep. Na tome sto je DJB medju prvima podrzao penzionere koje je vlada opljackala DJB, narod je glasao za vas, pa je po snazi DJB BILA najaca opozicija, nazalost dosta toga se promenilo u medjuvremenu ALI NIKAKO NEMOJTE smanjiti svoju borbu protiv primitivizma, bahatosti, nestrucnosti, prostakluku, nasilju, kriminalu, korupciji…Gradjani ce to prepoznati i nagradice sve koji se bore protiv ove otimacine od naroda.