Политика Реаговање Саопштењe

ДЈБ најоштрије осуђује хапшење Небојше Медојевића

Доста је било најоштрије осуђује хапшење једног од лидера опозиционог Демократског фронта и народног посланика у Црној Гори Небојше Медојевића, који је ухапшен синоћ када се са колегом враћао кући из Скупштине Црне Горе.

Разлог за хапшење црногорског опозиционог лидера је његово наводно одбијање да сведочи у Специјалном државном тужилаштву о томе да је главни специјални тужилац примио мито од сто хиљада евра од бившег градоначелника Подгорице како би избегао притвор. Међутим, прави разлог хапшења није Медојевићево одбијање да посведочи, већ одбијање да каже од кога је добио информацију о томе да је Специјални државни тужилац корумпиран. Тужиоцу је, изгледа, најважније да сазна ко га је одао.

Медојевића већ неколико дана прате непознате особе са капуљачама, а синоћна полицијска сачекуша и одређивање притвора од 60 дана за народног посланика су за сваку осуду и представљају злоупотребу полуга моћи.

Аутократе које се налазе на челу држава Балкана очигледно имају одрешене руке да неометано туку, хапсе, застрашују, уходе, убијају, контролишу све медије, застрашују бираче, манипулишу бирачким списковима, купују гласове и краду изборе, све док послушно испуњавају очекивања Бриселске администрације.

Доста је било најоштрије осуђује прогон политичких неистомишљеника власти у Црној Гори и позива ЕУ званичнике да, у складу са вредностима које пропагирају, осуде како овај, тако и сваки други обрачун аутократа на Балкану са политичким неистомишљеницима.

Доста је било

Доста је било

5
Оставите коментар

avatar
2500
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
MiodragДоста је билоMiletaBogdangoran j. Recent comment authors
најновији најстарији
goran j.
Гост
goran j.

Ovo nase balkansko smetliste ima svoj najodvratniji pojavni oblik bas o Crnoj Gori. Bescasnici koji nadmeno i bezobrazno objasnjavaju svoje postupke kao da cine najplemenitija dela.
Ko je bio prvi sad je poslednji.

Bogdan
Гост
Bogdan

Pretposlednjim pasusom ste sve objasnili.

Mileta
Гост
Mileta

A napad na Borka Stefanovića?