Политика Реаговање Саопштењe

ДЈБ најоштрије осуђује хапшење Небојше Медојевића

Доста је било најоштрије осуђује хапшење једног од лидера опозиционог Демократског фронта и народног посланика у Црној Гори Небојше Медојевића, који је ухапшен синоћ када се са колегом враћао кући из Скупштине Црне Горе.

Разлог за хапшење црногорског опозиционог лидера је његово наводно одбијање да сведочи у Специјалном државном тужилаштву о томе да је главни специјални тужилац примио мито од сто хиљада евра од бившег градоначелника Подгорице како би избегао притвор. Међутим, прави разлог хапшења није Медојевићево одбијање да посведочи, већ одбијање да каже од кога је добио информацију о томе да је Специјални државни тужилац корумпиран. Тужиоцу је, изгледа, најважније да сазна ко га је одао.

Медојевића већ неколико дана прате непознате особе са капуљачама, а синоћна полицијска сачекуша и одређивање притвора од 60 дана за народног посланика су за сваку осуду и представљају злоупотребу полуга моћи.

Аутократе које се налазе на челу држава Балкана очигледно имају одрешене руке да неометано туку, хапсе, застрашују, уходе, убијају, контролишу све медије, застрашују бираче, манипулишу бирачким списковима, купују гласове и краду изборе, све док послушно испуњавају очекивања Бриселске администрације.

Доста је било најоштрије осуђује прогон политичких неистомишљеника власти у Црној Гори и позива ЕУ званичнике да, у складу са вредностима које пропагирају, осуде како овај, тако и сваки други обрачун аутократа на Балкану са политичким неистомишљеницима.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар