Медији Саопштењe

За медије у Србији тужба против Дојче Веле није вест

Дан након што је 2016. године немачки државни пропагандни канал Дојче Веле у јавност лансирао лажну причу да Саша Радуловић дугује милион долара пореза у САД, та се лаж нашла на насловницама чак 5 дневних листова у Србији, док је простор на унутрашњим страницама за њу нашло још 3. Штампани медији су овој лажи посветили преко 3.000 цм2 свог простора.

Дан након што је ДЈБ јуче медије обавестио да је Саша Радуловић тужио Дојче Веле због ове лажи и то не у Србији него у Немачкој, ниједан једини дневни лист у Србији није сматрао да је то вест за насловну страну. Штавише, само један дневни лист је сматрао да је то уопште вест коју треба објавити (на 7. страни и на само 19 цм2).

Након што је Дојче Веле 5. августа 2016. године у јавност лансирао лаж о пореском дугу Саше Радуловића, до краја августа штампани медији су овој кампањи провлачења кроз блато невиног човека посветили укупно 314 текстова, а електронски медији скоро пуна два сата (107 минута). С обзиром да ДЈБ обавештење о тужби која је поднета против Дојче Веле јуче није пренео ниједан једини електронски медиј, са жаљењем констатујемо да медији у Србији свој посао објективног извештавања јавности о важним догађајима у јавном животу Србије једноставно – не обављају.

Медији у Србији једногласно подржавају политику “ЕУ нема алтернативу”. Немачка доминира Европском унијом и колонизује цео простор Балкана, па и Србију. Све што може на било који начин угрозити овако зацртану, погубну будућност Србије као немачке колоније, за медије у Србији није занимљиво. Из тог разлога ни држава Србија, ни медији у септембру нису посветили време и простор обележавању стогодишњице славног пробоја Солунског фронта, једном од најсветлијих тренутака српске историје и најважнијем догађају Првог светског рата који смо водили против Немачке. Из тог разлога медији данас не посвећују пажњу ни вести да је лидер ДЈБ, Саша Радуловић, тужио немачки државни пропагандни медијски канал Дојче Веле.

Подсећамо: само два месеца након што је 2016. године ДЈБ ушао у Народну скупштину Републике Србије као најјача опозиција, Дојче Веле је у јавности лансирао лажну причу да лидер ДЈБ Саша Радуловић дугује преко милион долара пореза у САД и да је због тога 2005. године “утекао” у Србију. Због ове лажи је ДЈБ претрпео и још увек трпи велику политичку штету.

Након компликованог и дуготрајног процеса прикупљања доказа у САД, Саша Радуловић је у новембру 2018. године поднео тужбу против Дојче Веле у Бону. Немачки суд је ову тужбу прихватио и упутио у редовну судску процедуру у децембру 2018. године.

Саша Радуловић је ангажовао пореског стручњака Мајкла Џ. Дезмонда из Калифорније који је у јуну 2018. године написао извештај који је саставни део тужбе и који побија све тврдње Дојче Велеа. У међувремену, председник САД Доналд Трамп је Мајкла Џ. Дезмонда у августу ове године номиновао за свог Главног саветника за Федералну пореску управу (Chief Counsel of the IRS).

Ово је парница у којој грађанин Србије тужи пропагандни канал владе Немачке, у којој је главни сведок и стручњак који је сачинио извештај – главни саветник председника САД за Федералну пореску управу (ИРС). Очекујемо да ће немачки суд показати да у Немачкој, за разлику од Србије, постоји подела власти на извршну, законодавну и судску и да је судска власт заиста изнад извршне.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Треба спречити барбаризацију медија у Србији и натерати их да објаве Ваше информације. Барбаризацији медија мора доћи крај, али сваки новинар који учествује у барбаризацији медија треба да одговара за ширење не истине и дезинформација, а тим послом не треба даље да се бави. Новинари морају бити свесни колико материјалне и не материјалне штете нанесу на неку личност, кад не тачно информишу! Колико штете се наноси и Србији и њеном народу! Колико би народ у Србији лепше живео да није барбаризације медија! Новинари, размислите мало шта је ваш посао? Објективно информисање или лажи?

  • Šteta što to nije istina, ja lično bih bio zadovoljan da ste Ameriku oštetili bar za milijardu dolara. Šalim se, naravno. Samo budala je mogao da poveruje u takvu glupost da neko može američkim porezdžijama ostati dužan ma i jedan dolar, ali ovo je Srbija gde je tako nešto moguće. Ta “vest” je lansirana da bi se skrenula pažnja sa poreskih dugova Pinka, Kurira, Informera i raznih tajkuna bliskih vlasti. Napred Saša, oderi švapskog Informera!