Autor: Miloš Đajić
Реаговање Саопштењe

ДЈБ тражи да се под хитно уклони опасна новогодишња расвета

ДЈБ захтева да се по хитном поступку уклони опасна новогодишња расвета која свакодневно доводи у опасност житеље престонице и њихове кућне љубимце.

Осим што представља атак на градски буџет и беспотребно бахаћење јавним средствима, новогодишње осветљење сумњивог квалитета и нестручно изведена струјна инсталација претворили су београдске паркове и улице у право правцато минско поље.

Струјне инсталације су развучене по бандерама и по земљи, а у неким парковима, попут Ташмајдана, спојнице и каблови су затрпани врећама земље и песка који су ноншалантно пребачени преко држача гломазних шљаштећих сводова.

На друштвеним мрежама се безмало свакодневно појављују објаве о томе да је неког власничког пса ударила струја у неком од централних градских паркова – од Мањежа  преко Ташмајдана и Вука па до Пионирског парка.

ДЈБ подсећа да се у парковима осима паса играју и деца, како она најмлађа тако и основци из оближњих школа, и да веома лако сви они могу доћи у контакт са неисправном струјном скаламеријом.

ДЈБ захтева да се под хитно уклони опасна новогодишња расвета која служи искључиво да се шљаштећим привидом весеља и благостања замаскира свеопшти политички и медијски мрак у којем живе грађани Београда и Србије.

ДЈ такође позива тужилаштво да испита регуларност јавних набавки и сарадњу Града Београда са фирмом “Keep Light” која, осим што већ десет година снабдева Београд декоративном расветом, паралелно ради и на пословима одржавањa јавног осветљења и фарбања престоничких бандера, о чему је Инсајдер писао још у априлу ове године.

 

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар