Autor: Miloš Đajić
Reagovanje Saopštenje

DJB traži da se pod hitno ukloni opasna novogodišnja rasveta

DJB zahteva da se po hitnom postupku ukloni opasna novogodišnja rasveta koja svakodnevno dovodi u opasnost žitelje prestonice i njihove kućne ljubimce.

Osim što predstavlja atak na gradski budžet i bespotrebno bahaćenje javnim sredstvima, novogodišnje osvetljenje sumnjivog kvaliteta i nestručno izvedena strujna instalacija pretvorili su beogradske parkove i ulice u pravo pravcato minsko polje.

Strujne instalacije su razvučene po banderama i po zemlji, a u nekim parkovima, poput Tašmajdana, spojnice i kablovi su zatrpani vrećama zemlje i peska koji su nonšalantno prebačeni preko držača glomaznih šljaštećih svodova.

Na društvenim mrežama se bezmalo svakodnevno pojavljuju objave o tome da je nekog vlasničkog psa udarila struja u nekom od centralnih gradskih parkova – od Manježa  preko Tašmajdana i Vuka pa do Pionirskog parka.

DJB podseća da se u parkovima osima pasa igraju i deca, kako ona najmlađa tako i osnovci iz obližnjih škola, i da veoma lako svi oni mogu doći u kontakt sa neispravnom strujnom skalamerijom.

DJB zahteva da se pod hitno ukloni opasna novogodišnja rasveta koja služi isključivo da se šljaštećim prividom veselja i blagostanja zamaskira sveopšti politički i medijski mrak u kojem žive građani Beograda i Srbije.

DJ takođe poziva tužilaštvo da ispita regularnost javnih nabavki i saradnju Grada Beograda sa firmom “Keep Light” koja, osim što već deset godina snabdeva Beograd dekorativnom rasvetom, paralelno radi i na poslovima održavanja javnog osvetljenja i farbanja prestoničkih bandera, o čemu je Insajder pisao još u aprilu ove godine.

 

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar