Politika Saopštenje

Branka Stamenković stigla na zasedanje Saveta Evrope, SNS osramotio Srbiju

Nakon što je predsednica delegacije Narodne Skupštine Republike Srbije u Savetu Evrope, članica SNS-a Aleksandra Tomić pokušala da spreči Branku Stamenković da dođe na zasedanje Saveta Evrope u Strazbur tako što skupštinskim službama nije dala da Branku obaveste o zasedanju, da joj kupe kartu i rezervišu hotel, Branka je, nakon protesta upućenog generalnom sekretaru Saveta Evrope i uz pomoć prijatelja DJB iz redova poslanika protivnika EU u Savetu Evrope, stigla u Strazbur, ekspresno je akreditovana i danas učestvuje u zasedanju.

Savet Evrope nije EU, a nije nije ni SNS-ova partijska ispostava. Parlamentarna skupština Saveta Evrope sastavljena je od narodnih poslanika svih evropskih zemalja. Delegacija Narodne skupštine Srbije u parlamentu Saveta Evrope ima sedam predstavnika: tri poslanika iz redova SNS-a, jednog iz SVM-a, jednog iz SRS, jednog iz SPS-a i jednog iz DJB-a. Drugim rečima, DJB je jedini predstavnik srpske opozicije u Savetu Evrope.

SNS na sve načine, nezakonite i krajnje nemoralne, pokušava da uguši glas opozicije ne samo u Srbiji, već i u svetu. Ovaj put im to nije uspelo. SNS je ovim svojim neuspelim pokušajem pre svega osramotio Srbiju.

Branka Stamenković će na zasedanju Saveta Evrope govoriti o pogubnoj politici EU koja podržava autokrate na Balkanu, o kolonijalnoj politici Nemačke na Balkanu, i o potupnoj razgradnji demokratije u Srbiji. Govoriće i o potpunom medijskom mraku, korupciji u vrhu vlasti, sprezi vlasti sa kriminalom, partokratiji koja je sve tri grane vlasti podvela pod svoju partijsku vlast, manipulacijma sa biračkim spiskovima i izbornim krađama, o zastrašivanju građana, i o poruci koju Nemačka u kaputu EU šalje našim građanima da “Srbija ide u dobrom pravcu”.

Poslanica SNS-a Aleksandra Tomić, koja je pokušala da spreči Branku Stamenković, je doktor ekonomskih nauka, predsednica Odbora za Finansije i kontrolu budžeta Republike Srbije, a  poznata je po govoru u skupštini u kome je ekspoze Aleksandra Vučića nazvala “naučnim radom koji će ekonomisti proučavati”.

 

 

Povezani tekstovi:

DJB uložio protest Savetu Evrope na postupanje Aleksandra Tomić 

SNS samovoljno isključio DJB iz Saveta Evrope

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • “Poslanica SNS-a Aleksandra Tomić, koja je pokušala da spreči Branku Stamenković, je doktor ekonomskih nauka, predsednica Odbora za Finansije i kontrolu budžeta Republike Srbije, a poznata je po govoru u skupštini u kome je ekspoze Aleksandra Vučića nazvala “naučnim radom koji će ekonomisti proučavati”.”

    Ja mislim da je rekla i nešto u fazonu da taj ekspoze treba da postane deo obavezne školske lektire ili tako nekako 🙂 Nadmašila i mučenog Atlagića.

  • Pozdrav svima iz sve snage od jednog Zike.
    Dok se Branke ne vrati, ako ima koga nek odgovori, ako nema. nema veze.
    – Koliko dana ce biti Branka u Strazburu, tj koliko sati traje Zasedanje?
    – Da li ce se “izboriti” za izlaganje?
    – Da li cemo moci videti to izlaganje ako se za njega izbori?
    – I da zna Branka, ako se izbori za izlaganje, i “ne snadje se” i samo 10 posto od gore navedenog pomene dovoljno je. Neka se ne brine.