Politika Saopštenje

DJB ugovor s narodom

Temelj programa DJB jesu borba protiv partokratije, protiv partijskog zapošljavanja, burazerskih tajnih ugovora, korupcije i svake zloupotrebe javnih resursa u partijske svrhe. Partokratija već decenijama kao kancer izjeda državu i društvo, onemogućavajući bilo kakav napredak i boljitak običnih građana, jer je skrojena za dobrobit političke “elite”, a na uštrb građana. I bivša i sadašnja vlast svoje političko delovanje zasnivale su i zasnivaju na partokratskom sistemu koji radi protiv građana koji žive od svog rada, a dobar je samo za partijske parazite. To je nakadan sistem u kome nije važno šta znaš, već koga znaš i u kojoj si stranci.

DJB je pre pet godina nastao kao autentična opozicija ovom nakaradnom sistemu, čvrsto rešen da ga promeni i uspostavi zdrave osnove za normalno političko delovanje i vođenje države. Kao takav je trn u oku kompletnom partokratskom establišmentu u Srbiji i iznova trpi napade sa svih strana, sa ciljem da se zatre kako bi partokratija preživela kao jedini mogući oblik uređenja odnosa u društvu.

Program DJB, DJB ugovor sa narodom, kopiraju sve druge političke opcije i to je dobro za Srbiju. Kopiraju ga i sve političke opcije koje su svoje prethodne ugovore sa narodom izneverile. Zbog toga su građani i ljuti na političare, jer su do sada jedno pričali kada su bili u opoziciji, a suprotno radili kada su došli na vlast. I pored toga za Srbiju je važno da sve političke opcije predstave svoj ugovor sa narodom. Da se zna.  

Okosnica DJB ugovora s narodom, koji se nije menjao pet godina od samog nastanka DJB, jeste borba za ukidanje partokratije, uvođenje reda, promene sulude ekonomske politike pretvaranja Srbije u zemlju jeftine radne snage za velike inostrane korporacije koje su u vlasništvu bankarsko-korporativnih globalista i stvaranje uslova za zdrav privredni rast podsticanjem razvoja domaćih malih i srednjih preduzeća i porodičnih firmi.

U uslovima u kojima su i bivša i sadašnja vlast kontinuirano vodile ovu štetnu politiku subvencionisanja inostranih korporacija koje nas kolonizuju i ekonomski porobljavaju, i u kojima su i bivša i sadašnja vlast svoje delovanje zasnivale na zloupotrebi javnih resursa radi samoodržanja, DJB predstavlja treću opciju koja je rešena da opšti interes države i građana stavi na prvo mesto, ispred bilo kakvog partijskog i ličnog interesa pojedinaca.

DJB vodi odgovornu državotvornu politiku i naš ugovor s narodom predstavlja garanciju budućnosti u kojoj će građani videti šansu za prosperitet u Srbiji, umesto da za njom tragaju u inostranstvu. DJB neće odustati dok od Srbije ne napravimo zemlju u kojoj se lepo i rado živi.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Srbiji je potrebna treća opcija! To je suština svega! Kako? DJB mora da okupi oko sebe umne i sposobne ljude koji su tu, ali ne žele da se valjaju u blatu aktuelnih političkih događanja i kriminala koji je legalizovan. To nije lak posao, ali ljudi traže treću opciju. Prvi potez je za poštovanje, bolje početi iz početka nego praviti bilo šta sa lopovima i bitangama. Rado ću učestvovati u stvaranju jake DJB…

  • Iskreni sam simpatizer DJB. Nije dovoljno konkretan ovaj ugovor! Svaka partija obecava kule i gradove.
    Moraju se navesti konkretni mehanozmi smenjivosti , kao i konkretna odgovornost !
    Ako neko ko dobije vlast ,zloupotrebi funkciju , bude uhvacen u korupciji, pokusa da stavi pod kontrolu medije ili sudstvo, prekrsi Ustav, mora se naci jednostavan nacin njegove smenjivosti !!! Npr, ako bi se 10 % stanovnistva potpisalo i trazilo ostavku premijera iz nekog razloga, naci komisiju, sudstvo ili sl. koja ce to javno da razmatra! Ili referendum?

    Ko god u vlasti bude uhvacen da je na bilo koji nacin uzeo novac bespravno, ili omogucio svom saucesniku , mora odgovarati materijalno ! Njegova imovina i imovina njegove blize rodbine ide na dobos! Pa ce prilikom kandidovanja za funkciju , biti pitani i uza rodbina , koja moze izgubiti sve! Oni ga najbolje poznaju , da li ce hteti rizikovati?

    Naravno, ovo bi trebalo uobliciti , i dodati jos odgovornosti , da se vise ne utrkujemo za funkciju, nego da dooobro razmislimo!

    Najvaznije , na kraju kalendarske godine , izaci javno i sumirati svoj rad i rad ministarstva. Napraviti “porotu” od recimo 25 nasumicno izabranih stanovnika , koji ce oceniti i dati svoj sud, za nastavak rada ili ostavke!

    Izvinite, nisam zeleo da pametujem, ali ovo bi zadovoljilo i uverilo mene, a mozda i jos nekoga , da ste vi PRAVI.

  • Ako sam dobro razumeo, danas se organizuje neki sastanak opozicije oko tog nekog “ugovora” ili šta već….
    Da li bi neko bio ljubazan da mi kaže da li neko u ime DJBa prisustvuje tom sastanku kako bi izneo ove stavove i predloge (koje inače već svi prepisuju)?
    Da li nas iko zove na te sastanke ili smo se potpuno sami izopštili iz svih procesa?
    Razumem da ni mediji ne zovu nikoga iz DJBa na gostovanja i slično, ali nekako mi se čini da se ni sami nigde ne namećemo….
    Niko ne priča o zajedničkom izlasku na izbore i slično, ali mora se biti deo procesa….evo, Trifunović je rekao da neće PSG sa SzS na izbore, ali će razgovarati o uslovima i svemu….i svi se nekako muvaju i spominju, samo DJBa nigde.

    Hvala.

  • Pozdrav svima iz sve snage od jednog Zike.
    Da li mislite da bi bilo dobro napraviti koju Tribinu pos Srbiji sa objasnjenjem ovog Ugovora?
    Odstampati kao Bilten i deliti uz neke novine i besplatno kao i pre.

    Mozda bi bilo korisno dodati, kao “garanciju uspeha” primer “ministrovanja” Sase i ekupe i sistematizacije radnih mesta, sto je dovelo do odlaska nestrucnoh, partijski postavljenog kadra.
    Nabtojati takodje pokusaje ukidanja subvencija, i ostalog sto je Sasa sa ekipom pokusavao, pa kada je u svemu sprecen doslo je do onog legendarnog pisma ostavke koje je pocelo sa Dosta Je Bilo

  • Moj ugovor sa DJB.
    Treća opcija znači da i dalje imam za koga da glasam.
    Ove što su se izdelili pa se spajaju, podsećam, da im vraćam ugovor “Za Bolji Život” iz 2008.g. u kom piše mnogo toga ali ne stigoše ni birački spisak za četiri godine srediti. Jedini čisti rezultat je projekat u dve kolone u koloniju.