Политика Саопштењe Скупштина

ЕУ наставља да пружа безрезервну подршку аутократама на Балкану

Маја Коцијанчић, портпаролка у Европској комисији, јуче је оценила бојкот рада Народне скупштине Србије опозиционих посланика као неприхватљив. Описујући паралелни универзум који постоји искључиво негде изван Дома Народне скупштине Србије, Коцијанчић је парламент означила као место на коме се воде дебате, где се расправља о важним политичким питањима и спроводе реформе.

Званичници у Бриселу и Берлину врло добро знају да Скупштина Србије одавно није место на коме се воде дебате и спроводе реформе, већ место на коме се гласа на звонце, где се у једну расправу обједињује и до 90 тачака дневног реда које немају никакве везе једна с другом, где владајућа коалиција већ више од годину дана рецитује бесмислене амандмане хвалоспева Александру Вучићу, ускраћујући опозицији време за предлагање нужних промена лоше састављених предлога закона, где опозициони посланици трпе најстрашније увреде и шиканирања док посланици власти износе лажи о њима, а да при томе немају могућност да на њих одговоре јер им се стално искључује микрофон, и где се ради потпуно стихијски, без прописаног годишњег плана рада и састанака колегијума.

Скупштина Србије је, другим речима, форум у коме владајућа коалиција спроводи насиље над изборном вољом грађана, и у коме ни К од контролне функције извршне власти не постоји, јер посланици власти послушнички прихватају све предлоге Владе, који су махом само преведене ЕУ директиве с енглеског језика, без било каквог удубљивања у материју и промишљања о проблемима које ће тако усвојени законски предлози створити грађанима током примене у пракси.

ЕУ званичници такође врло добро знају да је изборни процес у Србији у потпуности изманипулисан и обесмишљен. Почев од апсолутне контроле медија, преко несређених бирачких спискова, капиларних гласова, куповине гласова новцем, пакетима намирница и бесплатним лекарским прегледима у неусловним СНС просторијама, па све до отвореног застрашивања и уцена бирача.

Окрећући главу на другу страну и правећи се да све ово не види, ЕУ је практично пљунула у лице свим грађанима који већ три месеца широм Србије протестују захтевајући стварање фер изборних услова и позивајући посланике опозиције да бојкотују рад парламента и изборе до испуњења тих захтева. ЕУ је на овај начин још једном дала безрезервну подршку аутократском вођењу Србије и показала да је урушавање демократије у нашој држави не само не брине, већ уопште и не занима.

Оваква отворена подршка аутократском вођењу Србије представља још једну потврду исправности ДЈБ политике која каже да је ЕУ пројекта отишао у погрешном правцу, правцу банкарског колонијалног глобализма, да Србија треба да га напусти и прикључи се таласу суверенистичких европских покрета. ЕУ пројекат се већ свакако изнутра урушава због федералистичке тежње Бриселских бирократа чији је циљ укидање суверенитета држава чланица.

ЕУ је протестима јасно послала поруку да подржава Вучића. Опозиција ће морати да донесе одлуку: да ли ће подвити реп и пратити диктат ЕУ, или ће послати јасну поруку грађанима Европе шта ЕУ ради у Србији.

Иду нови избори за ЕУ-парламент у мају ове године. Резултати тих избора ће одредити судбину Европе у наредних 5 година. Суверенисти су у порасту. Од Италије, преко Шпаније, Француске, до Холандије, Данске и Шведске, талас суверенизма је захватио цео континент. Као чланица ACRE ДЈБ активно учествује у борби за Европу суверених држава. Једино се још балканске аутократе и послушна опозиција куну у паролу “ЕУ нема алтернативу”.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Siguran sam da je DJB jedini spas za nas ljude,ali vidite da se formiraju razni kvazi gradjanski pokreti od lokalnog fronta i slicnih i ujedinjuju se u kvazigradjanske alternative, Narodne stranke, a od ranije PSG onog prevaranta Jankovica,koji je cujem iskoriistio javni posao i pobegao u inostranstvo i tamo dobio unosan posao. Osnivanje tih pokreta je pod sumnjivim korporativnim kapitalom izgleda i cini mi se da su osnovani sa ciljem da uniste suverenisticke antiglobalisticke pokreta poput DJB. Uzimaju vam glasace,nece sa vama zajedno,jer su mnogi njihovi pripadnici partijske botine,koji ne vole vasu partokratsku borbu,jer su oni deo toga i na kraju kad izgubite simpatizere nemate nikakvu mogucnost da sprovodite vas sjajni socijalni program koji nama odgovara

  • Pozdrav svima iz sve snage.
    Bio je clanak da bi proteste trebalo usmeriti prema ambasadama zemalja koje podrzavaju sistem i anomalije koje ne podrzavaju u svojim zemljama. Nemacka, Aistrija, …. Mislim da DJB ceka “tajming”, pa da organizuje protest pred ambasadama. Ponavljam, mislim ne zuriti ja cekam da se rese jos neke stvari, koje su sada u proceduri – tajming.