Politika Saopštenje Skupština

EU nastavlja da pruža bezrezervnu podršku autokratama na Balkanu

Maja Kocijančić, portparolka u Evropskoj komisiji, juče je ocenila bojkot rada Narodne skupštine Srbije opozicionih poslanika kao neprihvatljiv. Opisujući paralelni univerzum koji postoji isključivo negde izvan Doma Narodne skupštine Srbije, Kocijančić je parlament označila kao mesto na kome se vode debate, gde se raspravlja o važnim političkim pitanjima i sprovode reforme.

Zvaničnici u Briselu i Berlinu vrlo dobro znaju da Skupština Srbije odavno nije mesto na kome se vode debate i sprovode reforme, već mesto na kome se glasa na zvonce, gde se u jednu raspravu objedinjuje i do 90 tačaka dnevnog reda koje nemaju nikakve veze jedna s drugom, gde vladajuća koalicija već više od godinu dana recituje besmislene amandmane hvalospeva Aleksandru Vučiću, uskraćujući opoziciji vreme za predlaganje nužnih promena loše sastavljenih predloga zakona, gde opozicioni poslanici trpe najstrašnije uvrede i šikaniranja dok poslanici vlasti iznose laži o njima, a da pri tome nemaju mogućnost da na njih odgovore jer im se stalno isključuje mikrofon, i gde se radi potpuno stihijski, bez propisanog godišnjeg plana rada i sastanaka kolegijuma.

Skupština Srbije je, drugim rečima, forum u kome vladajuća koalicija sprovodi nasilje nad izbornom voljom građana, i u kome ni K od kontrolne funkcije izvršne vlasti ne postoji, jer poslanici vlasti poslušnički prihvataju sve predloge Vlade, koji su mahom samo prevedene EU direktive s engleskog jezika, bez bilo kakvog udubljivanja u materiju i promišljanja o problemima koje će tako usvojeni zakonski predlozi stvoriti građanima tokom primene u praksi.

EU zvaničnici takođe vrlo dobro znaju da je izborni proces u Srbiji u potpunosti izmanipulisan i obesmišljen. Počev od apsolutne kontrole medija, preko nesređenih biračkih spiskova, kapilarnih glasova, kupovine glasova novcem, paketima namirnica i besplatnim lekarskim pregledima u neuslovnim SNS prostorijama, pa sve do otvorenog zastrašivanja i ucena birača.

Okrećući glavu na drugu stranu i praveći se da sve ovo ne vidi, EU je praktično pljunula u lice svim građanima koji već tri meseca širom Srbije protestuju zahtevajući stvaranje fer izbornih uslova i pozivajući poslanike opozicije da bojkotuju rad parlamenta i izbore do ispunjenja tih zahteva. EU je na ovaj način još jednom dala bezrezervnu podršku autokratskom vođenju Srbije i pokazala da je urušavanje demokratije u našoj državi ne samo ne brine, već uopšte i ne zanima.

Ovakva otvorena podrška autokratskom vođenju Srbije predstavlja još jednu potvrdu ispravnosti DJB politike koja kaže da je EU projekta otišao u pogrešnom pravcu, pravcu bankarskog kolonijalnog globalizma, da Srbija treba da ga napusti i priključi se talasu suverenističkih evropskih pokreta. EU projekat se već svakako iznutra urušava zbog federalističke težnje Briselskih birokrata čiji je cilj ukidanje suvereniteta država članica.

EU je protestima jasno poslala poruku da podržava Vučića. Opozicija će morati da donese odluku: da li će podviti rep i pratiti diktat EU, ili će poslati jasnu poruku građanima Evrope šta EU radi u Srbiji.

Idu novi izbori za EU-parlament u maju ove godine. Rezultati tih izbora će odrediti sudbinu Evrope u narednih 5 godina. Suverenisti su u porastu. Od Italije, preko Španije, Francuske, do Holandije, Danske i Švedske, talas suverenizma je zahvatio ceo kontinent. Kao članica ACRE DJB aktivno učestvuje u borbi za Evropu suverenih država. Jedino se još balkanske autokrate i poslušna opozicija kunu u parolu “EU nema alternativu”.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Siguran sam da je DJB jedini spas za nas ljude,ali vidite da se formiraju razni kvazi gradjanski pokreti od lokalnog fronta i slicnih i ujedinjuju se u kvazigradjanske alternative, Narodne stranke, a od ranije PSG onog prevaranta Jankovica,koji je cujem iskoriistio javni posao i pobegao u inostranstvo i tamo dobio unosan posao. Osnivanje tih pokreta je pod sumnjivim korporativnim kapitalom izgleda i cini mi se da su osnovani sa ciljem da uniste suverenisticke antiglobalisticke pokreta poput DJB. Uzimaju vam glasace,nece sa vama zajedno,jer su mnogi njihovi pripadnici partijske botine,koji ne vole vasu partokratsku borbu,jer su oni deo toga i na kraju kad izgubite simpatizere nemate nikakvu mogucnost da sprovodite vas sjajni socijalni program koji nama odgovara

  • Pozdrav svima iz sve snage.
    Bio je clanak da bi proteste trebalo usmeriti prema ambasadama zemalja koje podrzavaju sistem i anomalije koje ne podrzavaju u svojim zemljama. Nemacka, Aistrija, …. Mislim da DJB ceka “tajming”, pa da organizuje protest pred ambasadama. Ponavljam, mislim ne zuriti ja cekam da se rese jos neke stvari, koje su sada u proceduri – tajming.