VIDEO Događaj Prenosimo

Minut ćutanja za preminulu demokratiju ispred francuske ambasade

Funkcioneri Dosta je bilo, članovi, simpatizeri i drugi građani, okupili su se sinoć ispred Ambasade Republike Francuske kako bi minutom ćutanja odali počast preminuloj demokratiji u Srbiji.

Mesto okupljanja je simbolično jer je Francuska kolevka demokratije, a njeni građani se upravo bore sa tamošnjom vlašću koja pokušava da uruši demokratiju.

– Demokratiju i evropske vrednosti zamenile su autokratija na Balkanu, poslušne vođe, medijski mrak i jednoumlje, manipulacija biračkim spiskovima, zastrašivanje građana i krađe na izborima, kriminal i korupcija, uništavanje vladavine prava, obesmišljavanje skupštine. Sve to uz punu podršku EU zvaničnika koji dolaze u Beograd da potapšu po ramenu autokratsku vlast, rekla je sinoć ispred francuske ambasade predsednica DJB Branka Stamenković.

Dosta je bilo

Dosta je bilo

5
Ostavite komentar

avatar
2500
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
jedan ZikaDosta je biloTanjaa se Recent comment authors
najnoviji najstariji
a se
Gost
a se

Pozdtav svima is sve snage od jednog Zike.
1. Molba
Mplim Vas da barem dan ranije, na ovom sajtu, objavite da ce biti okupljanje pred nekom drugom ambasadom, (ako ce biti).
1. 2. Da se objavi i adresa amvasade.
2. Pitanje.
Da li bi bilo korisno na vrata ambasada ostaviti pismo sa pitanjem o podrzavanju nakaradnog sustema, slicno Orvorenom pismu od pre neki dan?
3. kao i uvek pozdrav svima iz sve snage od jednog Zike.

Tanja
Gost
Tanja

Ovo je odlicna inicijativa.Zao mi je sto organizatori protesta nemaju sluha za ovakve stvari, jer smatram da bi svakako u rute protesta trebalo uvrstiti i ambasade zemalja Eu zbog njihove zduzne podrske jednom autokrati koji nam je ugrozio osnovna ljudska prava,a mi smo kao jel…na putu u Eu.Zao mi je sto nisam mogla da vam se pridruzim,ali muz mi je u bojkotu protesta od potpisivanja „sporazuma sa narodom“, tako da, da,u pravu ste da su prisvajanjem protesta politicari oterali neke ljude sa protesta. Za sve ste u pravu, na zalost. Posto smo mi cimali i neke prijatelje…Ipak, resila sam da izanimiram puno ljudi za protest u sledecu subotu zbog godisnjice 9. marta. Neka vidi ovaj olos na vlasti da nas ima puno,puno nezadovoljnih.A posle cemo da vidimo

jedan Zika
Gost
jedan Zika

Pozdrav svima iz sve snage od jednog Zike.
Zasro se stalo sa Tribinama o Kosovu i Metohiji i politici prema EU? Mozda bi bilo korisno ponoviti barem u kancelariji u „Nusicevoj“. U suboti se vidimo, u 17.30.
Jedan Zika pozdravlja sve iz sve snage