LOKAL Vojvodina Saopštenje

MONOPOLSKE PRETNJE IZMIŠLJENIM NAKNADAMA

JKP “Lisje” ovih dana šalje gotovo preteće poruke sugrađanima, opominjući ih na plaćanje sveže izmišljenih naknada. Punu podršku ovom preduzeću pružaju gradske vladajuće strukture, i to kroz Nadzorni odbor, koji je odobrio najnoviju inventivnost na temu “kako danas izvršiti naplatu za rok od 15 godina”.
Ilustrovaćemo ovo na primeru zakupa  uređene parcele, za koju ovo preduzeće predviđa ISKLJUČIVO mogućnost petnaestogodišnjeg zakupa, po ceni od 22.720 dinara, na 4 mesečne rate ili od 19.312 dinara, ukoliko se odlučite za gotovinsko plaćanje. Važno je naglasiti da su u vreme sklapanja ovih ugovora postojali različiti rokovi, pa i desetogodišnji, ali kao najduži koje je moguće ugovoriti. Šta ovo monopolsko preduzeće sprečava u nameri da još danas naplati sumu za čitavih 100, 500 ili 1000 godina? Evidentno ništa, jer njima naš novac treba ODMAH, a bave se sigurnim monopolskim poslom, koji zloupotrebljavaju na najgori mogući način, bez slobode volje ugovaranja po pitanju ne samo perioda zakupa, već i cene i vrste usluge. 

Uz sve navedeno, napominjemo da “Lisje” naplaćuje i 1.950 dinara kao objedinjenu naknadu za korišćenje, održavanje groblja i zatravnjene površine. Uveliko otimaju i prigradska groblja, građena isključivo samodoprinosom meštana, kako bi i njih ojadili na isti način. 

Zbog svega ovoga, razmatramo i pripremamo odogovarajuću pravnu, ali i političku AKCIJU u smislu ukidanja ovih bestijalnih nameta našim sugrađanima. POZIVAMO VAS DA NAM SE PRIDRUŽITE! Dođite u prostorije pokreta “Dosta je bilo” Novi Sad (Trg republike 11) , javite nam se na e-mail (novisad@dostajebilo.rs) ili telefon (021424288) kako bismo evidentirali vaše iskustvo i predlog za pripremu buduće zajedničke akcije ovim povodom.

GO “Dosta je bilo” Novi Sad

Oznake

DJB

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar