LOKAL Војводина Саопштењe

Ко брани Новосађане од дима?

Градски одбор покрета „Доста је било“ поставља питања Градоначелнику Новг Сада Милошу Вучевићу:

  1. Зашто грађани Новог Сада нису званично информисани о узроцима и пореклу димне завесе која је 21.03.2019. неколико сати била присутна над Новим Садом?
  2. Да ли је тачна информација да ватрогасна служба Града није била у стању да утврди одакле је дошао дим и да ли грађани имају разлога за забринутост у случају да се слична ситуација понови?
  3. Да ли је повећање концентрације штетних честица у ваздуху могло угрозити здравље становништва?
  4. Које мере ће Град предузети у циљу утврђивања лица одговорних за формирање димне завесе?

Од када се дим појавио у Новом Саду, прошло је више од 24 часа и јасно је да ни Градоначелник, нити неко други у његово име, нема намеру да обавести јавност шта се тачно догодило јуче у преподневним сатима и какве су последице.

Подсећамо грађане да је Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић био врло брз и енергичан у недељу 17.03.2019, када је безуспешно покушао да анимира припаднике СНС-а за евентуални контрамитинг речима: “Држава мора да реагује, ако треба реаговаће и народ да брани државу!“.

Евидентно је да су Градоначелнику Новог Сада пречи интереси партије којој припада и одбрана лика и дела Председника Републике, те је исказивање оданости вођи увек повод за брзу, готово агресивну реакцију, али идентична реакција изостаје у ситуацији када се грађани Новог Сада озбиљно узнемире ситуацијом која доводи до угрожавања њиховог здравственог стања. Господине Вучевићу, питамо се ко ће да брани народ?!

ГО “Доста је било” Нови Сад

Ознаке

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар