Полиција Саопштењe

(Видео) Министар Стефановић обмањује јавност

У изјави за телевизију Н1 Министарство унутрашњих послова РС, на чијем челу се налази министар Небојша Стефановић, грубо је обмануло јавност изношењем неистина о јучерашњим догађајима испред зграде ТВ Хепи у Земуну, када су портпаролка ДЈБ, Хана Адровић и народна посланица и председница ДЈБ, Бранка Стаменковић, на више од сат времена биле противправно лишене слободе од стране полицајаца из посебне јединице МУПа за штићена лица.

Нетачна је тврдња МУПа да полиција није лишила слободе портпаролку ДЈБ Хану Адровић и народну посланицу и председницу ДЈБ Бранку Стаменковић, већ да су оне само легитимисане по пријави да се испред зграде ТВ Хепи окупило више особа. Полицајци из посебне јединице полиције за штићена лица интервенисали су само 38 секунди по доласку екипе ДЈБ на улаз зграде ТВ Хепи, што се јасно види из приложеног снимка. С обзиром да полицајци, осим усменог обавештења да припадају полицији, у први мах нису показали легитимације, председница ДЈБ Бранка Стаменковић позвала је колеге из ДЈБ који су учествовали у акцији да се заједно удаље са лица места, али је у томе физички спречена. Тек након тога, полицајац у цивилу из јединице за штићена лица на кратко је показао полицијску значку једном ДЈБ активисти, али не и целу легитимацију са именом и презименом.

Стаменковић је наставила да инсистира да се полицајци легитимишу у потпуности, тј. да покажу целе легитимације, са именом и презименом, а када су они то одбили да учине, по други пут је покушала да се удаљи са лица места. Овом приликом, била је физички спречена да то учини, грубо одгурнута и наређено јој је “Останите ту”.

Из приложеног снимка јасно се види и да су припадници посебне јединице полиције за штићено лице позвали полицијску патролу ПС Земун с намером да нас приведу у станицу полиције. Током више од сат времена који су уследили око пола туцета полицајаца из посебне јединице полиције за штићена лица покупили су личне карте активистима из ДЈБ, забранили им кретање и било какво снимање, инсистирајући да морају да сачекају патролна кола њихових колега из ПС Земун.

Патролна кола се нису појавила, али се после више од сат времена појавио инспектор из ПС Земун, пописао личне податке присутних и објавио да никакав закон није прекршен.

Не желећи да полицајцима из посебне јединице полиције за штићена лица правимо било какве проблеме, нарочито имајући у виду да су након првих 15 минута разговора очигледно схватили да су направили велику грешку, ДЈБ јуче није желео да објави видео снимке у којима се види њихово грубо поступање према народној посланици Бранки Стаменковић, и на којима јој наређују да не сме да напусти простор испред ТВ Хепи, чиме су и њу и портпаролку ДЈБ Хану Адровић лишили слободе на више од сат времена. Међутим, с обзиром да је министар полиције Небојша Стефановић одлучио да обмањује јавност неистинитим изјавама о јучерашњим догађајима, а да бисмо се одбранили од злоупотребе моћи овог првог човека Министарства унутрашњих послова, данас објављујемо видео снимке у целости.


Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Iskreno, “odusevljen” sam reakcijom “opozicije” i dela javnosti koji se zalaze za demokratsko i slobodno drustvo na ovaj incident koji se dogodio ispred TV Happy. Svaka cast gospodo “opozicionari”.
  Vama iz DJB svaka cast na perfomansu sa kojim ste isterali miseve iz rupa. Svako od njih je pokazao svoje pravo lice.
  Da li je to samo licemerje ili namera pokazace vreme, ali jednako tako kao danas, taj deo javnosti je ignorisao rusenje pokreta DJB koje su izvodili Jankovic, Cicak, Todorovic uz precutnu podrsku svih “opozicionara”.
  Naravno kad se pokazalo da su prevaranti, opet tisina, niko nije pokazao ni mrvu odgvornosti za sve izgovoreno.

  Drago mi je da je danas bar neko javno izneo sumnju na desavanja tokom protesta i ulazka pprotestanata u RTS.
  Mislim na gostovanje jove Bakica na N1. Covek je sasvim logicno izneo sumnju u potpuno nelogican potez dela opozicionara da se ulazi u RTS, gde se moglo lepo izmedju redova procitati da je taj ulazak po njegovom misljenju, imao prizvuk “dogovora”.
  Po meni cela akcija je izvedena samo sa jednim ciljem, da se energija protesta, koja je dobila apsolutnu formu gradjnskog protesta, prenese u cisto politicku dimenziju, cime se pacifikuje i svesno usmerava sama sustina protesta.
  Od gradjanskog opsteg bunta i nezadovoljstva celim sistemom, za koji dan plasim se imacemo jalove proteste “opozicije”, kontrolisane i usmerene po zelji inostranog faktora.

 • Ima ona stara, bolje cerka prostituka nego sin policajac. Lustracija obavezno,ne dozvoliti im da se izvuku kada dodje vreme. To nije possten posao,ne podlazite im,nema razloga. Moralan covek bi rekao,ma bezei bre, bezim ja odavde i dao otkaz