Policija Saopštenje

(Video) Ministar Stefanović obmanjuje javnost

U izjavi za televiziju N1 Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, na čijem čelu se nalazi ministar Nebojša Stefanović, grubo je obmanulo javnost iznošenjem neistina o jučerašnjim događajima ispred zgrade TV Hepi u Zemunu, kada su portparolka DJB, Hana Adrović i narodna poslanica i predsednica DJB, Branka Stamenković, na više od sat vremena bile protivpravno lišene slobode od strane policajaca iz posebne jedinice MUPa za štićena lica.

Netačna je tvrdnja MUPa da policija nije lišila slobode portparolku DJB Hanu Adrović i narodnu poslanicu i predsednicu DJB Branku Stamenković, već da su one samo legitimisane po prijavi da se ispred zgrade TV Hepi okupilo više osoba. Policajci iz posebne jedinice policije za štićena lica intervenisali su samo 38 sekundi po dolasku ekipe DJB na ulaz zgrade TV Hepi, što se jasno vidi iz priloženog snimka. S obzirom da policajci, osim usmenog obaveštenja da pripadaju policiji, u prvi mah nisu pokazali legitimacije, predsednica DJB Branka Stamenković pozvala je kolege iz DJB koji su učestvovali u akciji da se zajedno udalje sa lica mesta, ali je u tome fizički sprečena. Tek nakon toga, policajac u civilu iz jedinice za štićena lica na kratko je pokazao policijsku značku jednom DJB aktivisti, ali ne i celu legitimaciju sa imenom i prezimenom.

Stamenković je nastavila da insistira da se policajci legitimišu u potpunosti, tj. da pokažu cele legitimacije, sa imenom i prezimenom, a kada su oni to odbili da učine, po drugi put je pokušala da se udalji sa lica mesta. Ovom prilikom, bila je fizički sprečena da to učini, grubo odgurnuta i naređeno joj je “Ostanite tu”.

Iz priloženog snimka jasno se vidi i da su pripadnici posebne jedinice policije za štićeno lice pozvali policijsku patrolu PS Zemun s namerom da nas privedu u stanicu policije. Tokom više od sat vremena koji su usledili oko pola tuceta policajaca iz posebne jedinice policije za štićena lica pokupili su lične karte aktivistima iz DJB, zabranili im kretanje i bilo kakvo snimanje, insistirajući da moraju da sačekaju patrolna kola njihovih kolega iz PS Zemun.

Patrolna kola se nisu pojavila, ali se posle više od sat vremena pojavio inspektor iz PS Zemun, popisao lične podatke prisutnih i objavio da nikakav zakon nije prekršen.

Ne želeći da policajcima iz posebne jedinice policije za štićena lica pravimo bilo kakve probleme, naročito imajući u vidu da su nakon prvih 15 minuta razgovora očigledno shvatili da su napravili veliku grešku, DJB juče nije želeo da objavi video snimke u kojima se vidi njihovo grubo postupanje prema narodnoj poslanici Branki Stamenković, i na kojima joj naređuju da ne sme da napusti prostor ispred TV Hepi, čime su i nju i portparolku DJB Hanu Adrović lišili slobode na više od sat vremena. Međutim, s obzirom da je ministar policije Nebojša Stefanović odlučio da obmanjuje javnost neistinitim izjavama o jučerašnjim događajima, a da bismo se odbranili od zloupotrebe moći ovog prvog čoveka Ministarstva unutrašnjih poslova, danas objavljujemo video snimke u celosti.


Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Iskreno, “odusevljen” sam reakcijom “opozicije” i dela javnosti koji se zalaze za demokratsko i slobodno drustvo na ovaj incident koji se dogodio ispred TV Happy. Svaka cast gospodo “opozicionari”.
    Vama iz DJB svaka cast na perfomansu sa kojim ste isterali miseve iz rupa. Svako od njih je pokazao svoje pravo lice.
    Da li je to samo licemerje ili namera pokazace vreme, ali jednako tako kao danas, taj deo javnosti je ignorisao rusenje pokreta DJB koje su izvodili Jankovic, Cicak, Todorovic uz precutnu podrsku svih “opozicionara”.
    Naravno kad se pokazalo da su prevaranti, opet tisina, niko nije pokazao ni mrvu odgvornosti za sve izgovoreno.

    Drago mi je da je danas bar neko javno izneo sumnju na desavanja tokom protesta i ulazka pprotestanata u RTS.
    Mislim na gostovanje jove Bakica na N1. Covek je sasvim logicno izneo sumnju u potpuno nelogican potez dela opozicionara da se ulazi u RTS, gde se moglo lepo izmedju redova procitati da je taj ulazak po njegovom misljenju, imao prizvuk “dogovora”.
    Po meni cela akcija je izvedena samo sa jednim ciljem, da se energija protesta, koja je dobila apsolutnu formu gradjnskog protesta, prenese u cisto politicku dimenziju, cime se pacifikuje i svesno usmerava sama sustina protesta.
    Od gradjanskog opsteg bunta i nezadovoljstva celim sistemom, za koji dan plasim se imacemo jalove proteste “opozicije”, kontrolisane i usmerene po zelji inostranog faktora.

  • Ima ona stara, bolje cerka prostituka nego sin policajac. Lustracija obavezno,ne dozvoliti im da se izvuku kada dodje vreme. To nije possten posao,ne podlazite im,nema razloga. Moralan covek bi rekao,ma bezei bre, bezim ja odavde i dao otkaz