Политика Саопштењe

Двадесетогодишњица НАТО агресије

Данас се навршава 20 година од почетка НАТО агресије која је изведена без неопходне сагласности Савета безбедности Уједињених нација и супротно свим важећим принципима међународног права. Међу 19 земаља које су током 78 дана просипале бомбе по територији тадашње СР Југославије и које су више од 2000 цивилних жртава цинично називале “колатералном штетом”, махом су се налазиле савезнице Србије из претходна два светска рата. Зарад остваривања својих тадашњих геополитичких интереса, њихове тадашње глобалистичке политичке елите покидале су историјске везе са Србијом и сурово илустровале да у спољној политици не постоје пријатељства, већ само интереси.

Погром српског становништва на Косову и Метохији који се десио 17. марта 2004. у коме је протеран велики број породица, оскрнављени гробови њихових предака и уништени средњовековни споменици српске културе који су од непроцењиве вредности и представљају део светске културне баштине, наишао је на громогласно ћутање и прећутно одборавања истих глобалистичких влада светских сила тог времена.

Две деценије касније, резултат те неразумне и противправне војне агресије угрожава опстанак српског становништва на Косову и Метохији, које је свакодневно изложено малтретирањима, застрашивањима и претњама, док се њихова имовина, као и имовина Републике Србије, брутално отимају, а културна добра, цркве и манастири, руше и пале. Упркос тој чињеници, државе које су бомбардовале Србију настављају да игноришу Резолуцију 1244 Уједињених нација, и даље покушавајући да Косово и Метохију отргну од Србије.

Светском и европском политиком дувају неки нови ветрови. Дух суверенизма потискује зло банкарског гобализма и политичаре који су га подржавали. Историјско место Србије је на страни слободе, демократије суверених земаља Европе и света.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Bicu van teme,ali hocete li vi govoriti na protestima?Ocigledno je da ste bili u pravu kada ste govorili da politicari ne bi trebalo da govore na protestima,ali sta sada?U unutrasnjosti je vidim malo bolja situacija na 1 politicara idu 2 nepoliticara,ipak…Zasto smo dopustili da nam Lecic i slicni preuzmu protest? Covek zove da se ide na Pink a bio ministar kulture i informisanja posle 5. oktobra,mogao je da uradi sa tim Pinkom sta je hteo.Vrlo deprimirajuce.Vrlo deprimirajuce je da ja sedim kod kuce a da se u Beogradu odrzavaju protesti protiv ove vlasti,najgore i najnesposobnije od najgorih i najnesposobnijih.Hocemo da dopustimo da protesti potpuno propadnu? Hocemo da se blamiramo 13. aprila, da nam se Vucic i njegovi podsmevaju par dana kasnije? Barem da vidimo nekog novog za govornicom. Barem da demonstirate neko jedinstvo.Spasite protest.Pustite Nato,Eu,Kosovo, ljudi jedva prezivljavaju, njima odlazak iz ove zemlje nije izbor, nego nuznost, ovi protesti su vazni, ne dajte da propadnu.Ucinite nesto