LOKAL Војводина Саопштењe

Споразум о сарадњи ДЈБ, Мађарског покрета и Војвођанског покрета

Покрет “Доста је било-Војводина” (Никола Штула, координатор), “Мађарски покрет” (Жолт Гараи, копредседник) и “ Војвођански покрет” (Роберт Каран, председник) данас су у Новом Саду потписали Споразум о сарадњи, у циљу унапређења појединачних политика ових организација, а са намером да у будућности заједничким снагама допринесемо бољем животу грађана Војводине.

PDF Embedder requires a url attribute

Стварамо споразум који треба да укључи оне учеснике у политичком животу који до сада нису били део власти у Покрајини или се нису огрешили о функцију коју су обављали, злоупотребљавајући моћ и контролу над ресурсима, као и оне чије деловање у некој организацији није испунило очекивања по питању истрајности, честитости и неповредивости начела за која су се залагали. Трећа политичка опција коначно је понуђена грађанима.

Крећемо у политичку борбу, у којој нећемо одустати док се не успостави нов систем вредности. Борба против партократије и децентрализација, као основни предуслови развоја читаве земље, кључне су тачке овог Споразума. Локалним самоуправама неопходно је поверити управљање изворним приходима у највећој могућој мери. Залагаћемо се за поштовање постојећих закона и доношење нових, у циљу унапређења животног стандарда свих грађана, а уз неговање традиције добрих међуетничких односа и сарадње свих мањинских заједница. У том процесу трудићемо се да чујемо глас што већег броја грађана Војводине, како бисмо заједнички изградили земљу у којој се лепо и радо живи.

SPORAZUM-O-SARADNJI

Ознаке

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар