Autorski tekst Politika

Britanci “otkrili” bele listiće

Britanci su pre par dana imali lokalne izbore. Rezultati su šokantni. Dve najveće političke opcije, laburisti i konzervativci, pretrpeli su velike gubitke. Što je još zanimljivije – izgleda da su Britanci otkrili “bele listiće”. Veliki broj njih iskoristio je ovu priliku da političkom establišmentu pošalje jasnu poruku: “Prestanite da se talite sa globalistima i počnite već jednom da slušate šta vam građani poručuju!”.

U Britaniji je pre skoro tri godine na referendumu građanstvo političarima poslalo jasnu poruku: želimo da napustimo globalistički EU projekat i povratimo svoj suverenitet. Od tog doba, globalisti na razne načine pokušavaju da ovu odluku preokrenu ili makar ublaže. Kod građanstva to, očigledno, ne prolazi.
Razočaranje u tradicionalne političke elite i partije i njihove bliske veze s globalistima nije samo britanski fenomen. Širom Evrope niču potpuno nove političke opcije koje se suprotstavljaju globalističkom EU projektu ekonomskog porobljavanja zarad bankarsko-korporativnih interesa.

U Španiji je na nedavnim izborima jedna takva potpuno nova opcija odnela celih 10%. U Holandiji je partija formirana pre samo tri godine od 75 mesta u senatu uzela 13. Švedske demokrate su prošle godine ostvarile rast i svoj rezultat na izborima sa 12% podigle na 18%. Širom Evrope, niču slične političke opcije i pridobijaju poverenje građana razočaranih u tradicionalne partije.

Za manje od tri nedelje biće održani izbori za EU parlament. Očekuje se dramatičan rast uspeha EU-skeptičnih političkih pokreta. Ova 2019. godina, i ovi izbori, presudni su za budućnost EU i promenu odnosa snaga između globalističkih i suverenističkih težnji političkih elita Evrope.

Nijedan medij u Srbiji ne izveštava o ovome. Svi su na liniji “EU nema alternativu”.

I Srbiji je potreban SREXIT, tj. odustajanje od težnje da dozvolimo kolonizaciju i ekonomsko porobljavanje koji idu ruku pod ruku s ulaskom u EU. Mi treba da zajašemo ovaj talas rasta EU-skeptičnih opcija našeg kontinenta koji će sigurno Evropi doneti potpuno drugačiji vid evrointegracija: onih koje će biti zasnovane na saradnji suverenih država.


Branka Stamenković
predsednica i narodni poslanik DJB

Povezani tekstovi:

Doprinos Evropske unije propadanju Srbije

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar