Autorski tekst Kosovo i Metohija Politika

Status Kosova i Metohije rešen je Rezolucijom 1244

Status Republike Srpske je REŠEN Dejtonskim sporazumom. Niko nije zadovoljan ni jednim ni drugim rešenjem, ali su SVI prihvatili.

Ko god agresivno dovodi u pitanje ova dva rešenja u stvari DESTABILIZUJE region i izaziva HAOS.

Po Rezoluciji 1244, Kosovo i Metohija je sastavni deo Srbije koji je pod protektoratom UN. To znači da ima onakvu autonomiju i samoupravu kakvu mu Savet bezbednosti DOZVOLI. Savet bezbednosti je Prištini DOZVOLIO autonomiju i samoupravu kakvu ima danas.

Priština smatra da je nezavisna država, iako su protektorat i volela bi da dobije međunarodno priznatu državu, da uđe u UN i da nema protektorata.
Srbija smatra da je KiM autonomna pokrajina u Srbiji i volela bi da nema protektorata.

Ništa ne može pomiriti ova smatranja.

Pošto ne možemo da se dogovorimo, onda nam valja živeti onako kako je već dogovorio umesto nas Savet bezbednosti UN kroz Rezoluciju 1244:

KiM je sastavni deo Srbije koji je pod protektoratom UN i koji ima autonomiju i samoupravu kakvu mu je dozvolio Savet bezbednosti UN.

Umesto najavljene marketinške predstave o KiM u parlamentu čiji sadržaj još niko ne zna, u najdubljem interesu Republike Srbije je da donese Zakon o Kosovu i Metohiji i njime reši životne probleme građana Srbije na KiM.

Zakon o Kosovu i Metohiji koji je predložio DJB predstavlja ispunjenje Ustavne obaveze iz 2006.g. da se takav zakon donese i predstavlja presek između Ustava i Rezolucije 1244. KiM podvodi pod ustavno-pravni poredak Republike Srbije i Ustav ponovo važi na celoj teritoriji Srbije.

Ko god agresivno pokušava da promeni stanje na terenu, govori o eksplozivnoj situaciji, napada Rezoluciju 1244, u stvari DESTABLIZUJE region, KREIRA nesigurnost i paniku i IZAZIVA sukob.

Globalisti zapada, EU, Nemačka, Merkelova, Makron, svojom politikom DESTABILIZUJU Balkan.

Na sreću Balkana, globalisti gube podršu u zapadnom svetu. Zapad je podeljen između globalista i suverenista. Suverenisti su u porastu. Srbija treba da bude na talasu suverenista koji mahom razumeju koliku štetu su globalisti napravili na Kosovu i Metohiji.

Još samo da ubedimo našu vlast da okrene leđa bankarskom globalizmu, da se odreknu kolonijalnog statusa koji ih održava na vlasti i da se Srbija priključi talasu suverenizma. Ili to ili da skinemo poslušnike i promenimo vlast koja već gotovo 30 godina ubija Srbiju.

Saša Radulović

predsednik Programskog saveta DJB i narodni poslanik

Povezani tekstovi:

Šta Srbija treba da radi u vezi sa KiM

DJB predstavio javnosti Nacrt zakona o Kosovu i Metohiji

Pet uslova za Prištinu u Berlinu

Saša Radulović za NIN: Rešenje za KiM odnos Danske i Farskih ostrva

Krah Briselskog sporazuma, šta dalje?



Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • To je istinita matrica koje se moramo drzati..
    Jedino mogu da otmu KiM ali ga ne mogu dobiti dobrovoljno od nas..
    Interesantna je taj njihov sadisticki poriv, zrtva im je u rukama mogu da je siluju a li oni od nje ipak traze saglasnost za sex..Valjda da bi verovali i druge ubedili u to da su im “ruke ciste”..

  • Moskva odnosno Putin destabilizuje region a ne Makron i Merkel jer je jedino njemu u interesu haos i slaba EU.

    A dejtonski sporazum i rezolucija 1244 nisu rešenja. To je ono što je moglo da se postigne u tom trenutku, da bi se zaustavio rat.

    Rezultat rezolucije 1244 je kapitulacija Srbije odnosno poraz u ratu sa NATO. Srbija je izgubila pravo da upravlja Kosovom jer je izgubila rat koji je sama izazvala (čuli ste npr. za operaciju “dubina 2” odnosno hladnjače na poligonu srpske policije u Batajnici?).

    Slobodan Milošević je pobedio u ratu u BiH jer je i pored počinjenog genocida u Srebrenici dobio republiku Srpsku. Ali je Kosovo izgubio. Zato Srbija treba da prizna nezavisno Kosovo jer je to činjenično stanje na terenu a to stanje je rezultat politike Slobodana Miloševića.

  • Pa zar nije bolji moj predlog iznet u komentaru na Šta Srbija treba da radi u vezi sa KiM (18. decembra 2018.) da upravljane Kosovom preuzme EU. Taj predlog je u skladu sa Ustavom Srbije, kompromisni je (ne upravljaju ni Beograd ni Priština, jer nema dogovora između njih) i, što je najvažnije, omogućava stanovništvu Kosova mirnodopski način života, a ne ovakve stresove koje doživljavaju ovih dana.