Политика Саопштењe

Партократија ојачава средства принуде преко комуналне полиције

Далеко од очију јавности и за време бојкота парламента, власт је донела нов закон о комуналној полицији у којој ће приучени партијски војници у свим општинама у Србији добити полицијска овлашћење и тиме могућност да застрашују осиромашене грађане.

Поред застрашивања грађана посебно у време преизборних кампања, ову партијску пара-полицију власт има намеру да користи за удомљавање својих партијских кадрова којима је, у замену за глас на изборима, обећала запослење.

Комунална полиција је основана 2010. године и њене темеље у 8 градова у Србији су поставили ДС, Борис Тадић и Драган Ђилас у Београду, под будним оком ЕУ. На основу досадашњих искустава у Београду и осталим градовима, постоји оправдана бојазан да ће проширење овлашћења неприкладно обучених припадника комуналне полиције, као и повећање њиховог броја, увећати број немилих сцена насиља и да ће жртве таквог прогона бити грађани који се противе овој власти.

ДЈБ се противи новом Закону о комуналној милицији који предвиђа повећање броја и проширење овлашћења ове својеврсне партијске војске, осмишљене још у доба бивше власти. Партократију која нам је отела све институције државе треба размонтирати, а не учвршћивати тренирањем пара-милицијске строгоће. Ред у Србији треба увести кроз одлучну борбу против високе корупције. Када добије подршку грађана, ДЈБ ће укинути овај Закон о комуналној милицији.


Прочитајте још:

Укинућемо комуналну полицију

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Morate shvatiti da su Srbi jedan servilan i ponizan narod i uvek su to bili kroz istoriju. Sada kada je skoro sve sto moze da razmislja pobeglo iz zemlje, ovo je raj za ljude sa represivnim mentalitetom. Jedino resenje je zabrana glasa penzionerima. Dok to shvatite,ode sve dodjavola