Политика Саопштењe

Власт и део опозиције урушавају суверенитет Србије учешћем у Сорошевом „дијалогу“

Након што је дуже од три године одбијала да на дневни ред заседања Народне скупштине стави макар један опозициони предлог за стварање фер изборних услова, власт је под окриљем Сорошевих невладиних организација пристала на тајни „дијалог“ са делом опозиције. Већ други овакав састанак најављен је за петак, 9. август. Спремност и једних и других да учествују у овом скандалозном урушавању суверенитета државе Србије и измештању форума за разговор из надлежних државних институција илуструје пуну дубину колонијалног статуса Србије.

ДЈБ апелује на део опозиције који учествује у овој фарси, да поштује суверенитет Србије и напусти Сорошеве разговоре. Циљ ове фарсе коју приређује власт заједно са Сорошевим “невладиним” организацијама је да спасе власт и њене ЕУ спонзоре од бојкота избора. Додатна опасност оваквих тајних Сорошевих разговора је да уколико се не прихвате тајни, намештени услови, опозиција ће сносити одговорност пред грађанима.

Истинска опозиција (СзС, ПСГ, ДЈБ и локални покрети који нису под контролом СНС-а) би морала да постави захтев да се разговори воде у Скупштини Србије и истакне једноставне предлоге. ДЈБ је већ дао свој предлог четири јасна и реална захтева. Председница Скупштине би требало да закаже састанак представника свих релевантних политичких чинилаца, како парламентарних, тако и ванпарламентарних. О свему овоме ДЈБ је обавестио све остале учеснике састанака опозиције у претходни понедељак.

Најбољи начин да Србија добије фер и поштене изборе је претња бојкотом тих избора од стране комплетне истинске опозиције, уколико власт не испуни четири захтева за фер и поштене изборе: 

1. Фер приступ медијима

2. Сређивање бирачких спискова

3. Снимање бирачких кутија, не бирача

4. Неограничен приступ изборном материјалу након избора

И власт и ЕУ спонзори се плаше бојкота избора. Једино место за разговор о овим условима је Народна Скупштина Републике Србије.Прилози:

Најбољи пут до фер и поштених избора је претња бојкотом

Председник Србије подноси извештај Сорошу

Доста је било

Доста је било

8
Оставите коментар

avatar
2500
2 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
PetarДоста је билоgojkoНеле Recent comment authors
најновији најстарији
Неле
Гост
Неле

Управо сам погледао неки снимак на N1 са другог састанка и приметио Хану Адровић за преговарачким столом. Не знам у каквом је она односу са ДЈБ, па бих замолио да објасните с обзиром да се она често појављује у контектсту са вама.
Поздрав

gojko
Гост
gojko

gde je moj komentar o Sorosu? I vi malo cenzurisete, a bili ste ranije otvoreni za razna misljenja. Evo opet pisem, moze li neko da mi objasni zasto je taj Soros toliko los i zao. Uvek u medijima nesto negativno, a nikada ne pise zasto.

Petar
Гост
Petar

NIko te ne cenzurise, ali s obzirom da ne mozete da pratite komentare kako treba,kako bi onda mogli da shvatite nesto vece, kao npr ko je i sta je Soros.