Politika Saopštenje

Vlast i deo opozicije urušavaju suverenitet Srbije učešćem u Soroševom “dijalogu”

Nakon što je duže od tri godine odbijala da na dnevni red zasedanja Narodne skupštine stavi makar jedan opozicioni predlog za stvaranje fer izbornih uslova, vlast je pod okriljem Soroševih nevladinih organizacija pristala na tajni “dijalog” sa delom opozicije. Već drugi ovakav sastanak najavljen je za petak, 9. avgust. Spremnost i jednih i drugih da učestvuju u ovom skandaloznom urušavanju suvereniteta države Srbije i izmeštanju foruma za razgovor iz nadležnih državnih institucija ilustruje punu dubinu kolonijalnog statusa Srbije.

DJB apeluje na deo opozicije koji učestvuje u ovoj farsi, da poštuje suverenitet Srbije i napusti Soroševe razgovore. Cilj ove farse koju priređuje vlast zajedno sa Soroševim “nevladinim” organizacijama je da spase vlast i njene EU sponzore od bojkota izbora. Dodatna opasnost ovakvih tajnih Soroševih razgovora je da ukoliko se ne prihvate tajni, namešteni uslovi, opozicija će snositi odgovornost pred građanima.

Istinska opozicija (SzS, PSG, DJB i lokalni pokreti koji nisu pod kontrolom SNS-a) bi morala da postavi zahtev da se razgovori vode u Skupštini Srbije i istakne jednostavne predloge. DJB je već dao svoj predlog četiri jasna i realna zahteva. Predsednica Skupštine bi trebalo da zakaže sastanak predstavnika svih relevantnih političkih činilaca, kako parlamentarnih, tako i vanparlamentarnih. O svemu ovome DJB je obavestio sve ostale učesnike sastanaka opozicije u prethodni ponedeljak.

Najbolji način da Srbija dobije fer i poštene izbore je pretnja bojkotom tih izbora od strane kompletne istinske opozicije, ukoliko vlast ne ispuni četiri zahteva za fer i poštene izbore: 

1. Fer pristup medijima

2. Sređivanje biračkih spiskova

3. Snimanje biračkih kutija, ne birača

4. Neograničen pristup izbornom materijalu nakon izbora

I vlast i EU sponzori se plaše bojkota izbora. Jedino mesto za razgovor o ovim uslovima je Narodna Skupština Republike Srbije.



Prilozi:

Najbolji put do fer i poštenih izbora je pretnja bojkotom

Predsednik Srbije podnosi izveštaj Sorošu

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Upravo sam pogledao neki snimak na N1 sa drugog sastanka i primetio Hanu Adrović za pregovaračkim stolom. Ne znam u kakvom je ona odnosu sa DJB, pa bih zamolio da objasnite s obzirom da se ona često pojavljuje u kontektstu sa vama.
    Pozdrav

    • Nije reč ni o kakvom pregovaračkom stolu, ovo je sastanak cele opozicije na kome smo izneli stav da vlast i opozicija treba da razgovaraju u Narodnoj skupštini, a ne kod Soroševih NVO.

    • Kod nas u Srbiji je Soros ozloglasen lik, a kad citas strane vesti on je filantrop itd. Ajde evo mozete li vi iz Dosta Je Bilo da napisete jedan tekst zasto je taj Soros toliko los lik? Sad on tamo sedi negde, milijarder, i razmislja kako da nesto uradi u Srbiji, zabole ga bas. Ili nekoj drugoj zemlji … jeste on trgovao na berzama sa valutama i proizvodio haos, ali je to ekonomija. Evo objasnite mi koji je interes Sorosa u Srbiji?

    • Poštovani, na našem sajtu dostajebilo.rs imate dosta tekstova koji se bave ovom temom. Pozdrav

  • gde je moj komentar o Sorosu? I vi malo cenzurisete, a bili ste ranije otvoreni za razna misljenja. Evo opet pisem, moze li neko da mi objasni zasto je taj Soros toliko los i zao. Uvek u medijima nesto negativno, a nikada ne pise zasto.

    • NIko te ne cenzurise, ali s obzirom da ne mozete da pratite komentare kako treba,kako bi onda mogli da shvatite nesto vece, kao npr ko je i sta je Soros.