Политика Саопштењe

ДЈБ позива ПСГ да преиспита свој бојкот опозиције

Одлука ПСГ да мимо остатка опозиције данас учествује у фарси округлог стола који на ФПН организују Сорошеве невладине организације и које су блиске власти је за дубоко жаљење. На овај начин ПСГ не само да даје легитимитет том догађају, срачунатом на то да помогне Вучићу да избегне бојкот, већ такође разбија јединство опозиције и умањује снагу претње бојкотом.

Опозицију чине СзС, ПСГ, ДЈБ и покрети који нису под контролом Вучића. Бојкот није циљ сам по себи. Циљ су фер и поштени избори. Једини начин да дођемо до стварања услова за фер и слободне изборе јесте претња бојкотом. Уместо да изврши притисак на власт, на коју има неупитан утицај, ЕУ покушава да на различите начине разбије опозицију и помогне Вучићу који ужива њихову безрезервну подршку.

Тој фарси на ФПН присуствују ирелевантне политичке опције које немају подршку гласача, које се представљају као опозиција и које помажу Вучићу да одржава привид демократије. Тамо ПСГ-у није место.

ДЈБ апелује на ПСГ да преиспита своју одлуку о учешћу на овом скупу, јер на тај начин практично бојкотује остатак опозиције и помаже Вучићу. 

Прочитајте још и:

Апел Соњи Лихт, Фонду за отворено друштво и Сорошу да додатно помогну СНС

Зашто су Вучић и део опозиције пристали да им Сорош организује састанак?

ДЈБ поздравља одлуку СзС да напусти Сорошев дијалог

Најбољи пут до фер и поштених избора је претња бојкотом

Неслободне изборе треба бојкотовати

Скупштина Србије је једини форум за разговор о фер изборним условима

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар