Politika Saopštenje

DJB poziva PSG da preispita svoj bojkot opozicije

Odluka PSG da mimo ostatka opozicije danas učestvuje u farsi okruglog stola koji na FPN organizuju Soroševe nevladine organizacije i koje su bliske vlasti je za duboko žaljenje. Na ovaj način PSG ne samo da daje legitimitet tom događaju, sračunatom na to da pomogne Vučiću da izbegne bojkot, već takođe razbija jedinstvo opozicije i umanjuje snagu pretnje bojkotom.

Opoziciju čine SzS, PSG, DJB i pokreti koji nisu pod kontrolom Vučića. Bojkot nije cilj sam po sebi. Cilj su fer i pošteni izbori. Jedini način da dođemo do stvaranja uslova za fer i slobodne izbore jeste pretnja bojkotom. Umesto da izvrši pritisak na vlast, na koju ima neupitan uticaj, EU pokušava da na različite načine razbije opoziciju i pomogne Vučiću koji uživa njihovu bezrezervnu podršku.

Toj farsi na FPN prisustvuju irelevantne političke opcije koje nemaju podršku glasača, koje se predstavljaju kao opozicija i koje pomažu Vučiću da održava privid demokratije. Tamo PSG-u nije mesto.

DJB apeluje na PSG da preispita svoju odluku o učešću na ovom skupu, jer na taj način praktično bojkotuje ostatak opozicije i pomaže Vučiću. 

Pročitajte još i:

Apel Sonji Liht, Fondu za otvoreno društvo i Sorošu da dodatno pomognu SNS

Zašto su Vučić i deo opozicije pristali da im Soroš organizuje sastanak?

DJB pozdravlja odluku SzS da napusti Sorošev dijalog

Najbolji put do fer i poštenih izbora je pretnja bojkotom

Neslobodne izbore treba bojkotovati

Skupština Srbije je jedini forum za razgovor o fer izbornim uslovima

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar