Саопштењe Странка ДЈБ

Расписани избори за председника и потпредседнике ДЈБ

“Доста је било” бираће новог председника и потпредседнике на изборној Скупштини ДЈБ заказаној за 19. октобар 2019. године.

У октобру ће ДЈБ, након скоро шест година постојања, бирати своје четрто руководство. Подсећамо јавност да је Саша Радуловић, оснивач и први председник ДЈБ у марту 2018. године након избора за скупштину Града Београда заједно са комплетним тадашњим руководством поднео оставку.

Од новембра 2018. године Бранка Стаменковић је у складу са Статуом ДЈБ преузела дужности и обавезе председника и вођење организације до избора новог руководства. Приликом преузимања дужности, Бранка Стаменковић је чланству представила свој основни циљ: да очува организацију и врати Сашу Радуловића на чело ДЈБ. Од тада су у ДЈБ организовани неуспешни избори у два наврата, у децембру 2018. и фебруару 2019. године, на којима се нико није кандидовао, упркос чињеници да је чак две трећине чланства потписало апел оснивачу ДЈБ Саши Радуловићу да се врати на чело странке коју је 2016. године увео у парламент.

Статут ДЈБ прописује рок од 15 дана за подношење кандидатура, након чега следи унутарстраначка кампања и представљање плана и програма новог председништва, све до заказаних избора 19. октобра, када ће делегати ДЈБ бирати новог лидера странке.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар