Саопштењe Странка ДЈБ

Расписани избори за председника и потпредседнике ДЈБ

„Доста је било“ бираће новог председника и потпредседнике на изборној Скупштини ДЈБ заказаној за 19. октобар 2019. године.

У октобру ће ДЈБ, након скоро шест година постојања, бирати своје четрто руководство. Подсећамо јавност да је Саша Радуловић, оснивач и први председник ДЈБ у марту 2018. године након избора за скупштину Града Београда заједно са комплетним тадашњим руководством поднео оставку.

Од новембра 2018. године Бранка Стаменковић је у складу са Статуом ДЈБ преузела дужности и обавезе председника и вођење организације до избора новог руководства. Приликом преузимања дужности, Бранка Стаменковић је чланству представила свој основни циљ: да очува организацију и врати Сашу Радуловића на чело ДЈБ. Од тада су у ДЈБ организовани неуспешни избори у два наврата, у децембру 2018. и фебруару 2019. године, на којима се нико није кандидовао, упркос чињеници да је чак две трећине чланства потписало апел оснивачу ДЈБ Саши Радуловићу да се врати на чело странке коју је 2016. године увео у парламент.

Статут ДЈБ прописује рок од 15 дана за подношење кандидатура, након чега следи унутарстраначка кампања и представљање плана и програма новог председништва, све до заказаних избора 19. октобра, када ће делегати ДЈБ бирати новог лидера странке.

Доста је било

Доста је било

3
Оставите коментар

avatar
2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
BojanNenadMiško Recent comment authors
најновији најстарији
Miško
Гост
Miško

Vrati se Radule, sve ti je oprošteno!

Nenad
Гост
Nenad

Vratite Radulovica za predsednika i da najurimo ove partokratske lopine sa narodne grbace jednom za svagda i vratimo nas novac. Iskreni fan pokreta DJB

Bojan
Гост
Bojan

Radule, skapirao sam te od pocetka, i znam da zelis najbolje za ovu drzavu ali zna se kako se diktatori sklanjaju.