Полиција Саопштењe

Зашто су Србији потребни кинески полицајци?

Вест да ће широм Србије здружено деловати мешовите патроле кинеских и српских полицајаца не само да је изазвала конфузију у јавности, већ се поставља и питање законских овлашћења по којима држављани било које стране земље уопште могу да обављају ове важне послове код нас.

За сваку суверену државу је недопустиво да страни држављани патролирају улицама градова у Србији, без обзира на то да ли се ради о Кини, Немачкој или Египту. 

МУП ову одлуку правда повећањем броја кинеских туриста, што звучи крајње неуверљиво. У Србији нема толико туриста из Кине нити је забележно да они праве било какаве проблеме, за шта би било потребно доводити полицију из Кине.

Паралелно с овом вешћу грађани Бора пријављују да су у РТБ доведени осуђени затвореници из Кине ради ангажовања на тешким и опасним пословима. Спекулише се и са хиљадама затвореника из Кине који треба да раде на инфраструктури у Србији као још јефтинија радна снага од домаће. ДЈБ испитује све ове тврдње.

Остаје питање: да ли су то можда „кинески туристи“ којима МУП правда ову одлуку?


Доста је било

Доста је било

6
Оставите коментар

avatar
2500
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
JagodinacPetarNikola M.VidoslavbscyrZar moram da stavim sliku da bih imao svoj stav Recent comment authors
најновији најстарији
Todor Čačak
Гост
Todor Čačak

Na autoputu „Miloš veliki“ kao i na deonici Čačk-Požega kažu naši podizvođači da su radnici Kinezi osuđenici

Zar moram da stavim sliku da bih imao svoj stav
Гост
Zar moram da stavim sliku da bih imao svoj stav

Nekada su osudjenike odvozili u Australiju da bi ih se resili, pa tamo, kako se snadju. Sada ce ih dovoziti u Srbiju, pa, kako se snadju. Samo, oni nekadasnji osudjenicu su se snasli tako sto su istrebili aboridzane. Bojim se da se i ovi ne snadju tako.

Vidoslavbscyr
Гост
Vidoslavbscyr

Ja mislim da Kinezi salju njihovu policiju da bih zastitili njihove gradjane, ne turiste jer neverujem da ima kineskih turista vec biznismena koji ulazu svoj trud i novac u Srbiji. Mislim da su oni nedovoljno zasticeni u takvoj korumpiranoj drzavi a vec ulozili milione dolara i ko im sada garantuje poslovnu i licnu bezbednost. Nas narod nije bash radni narod i njima uvek nesto fali, i nece da vide sto im fali nego samo izmisljaju neke gluposti i uvek im malo para… Zato su kinezi tu da ohrabre njihove biznismene da mogu da rade svoj posao onako kako treba, bez pritisaka sa ulice i unutar radne organizacije.

Nikola M.
Гост
Nikola M.

A zašto ne dovedu i Kineske sudije i ne uvedu Kineski zakon o borbi protiv korupcije?

Petar
Гост
Petar

I dalje su mi drazi nego domaci,a pogotovo komunalci i slicne paravojne formacije za ocuvanje rezima.

Jagodinac
Гост
Jagodinac

Za ovu dvojicu bih oretpostavio da su policajci a ovaj treci mi lichi na cuvara parkinga.