Полиција Саопштењe

Зашто су Србији потребни кинески полицајци?

Вест да ће широм Србије здружено деловати мешовите патроле кинеских и српских полицајаца не само да је изазвала конфузију у јавности, већ се поставља и питање законских овлашћења по којима држављани било које стране земље уопште могу да обављају ове важне послове код нас.

За сваку суверену државу је недопустиво да страни држављани патролирају улицама градова у Србији, без обзира на то да ли се ради о Кини, Немачкој или Египту. 

МУП ову одлуку правда повећањем броја кинеских туриста, што звучи крајње неуверљиво. У Србији нема толико туриста из Кине нити је забележно да они праве било какаве проблеме, за шта би било потребно доводити полицију из Кине.

Паралелно с овом вешћу грађани Бора пријављују да су у РТБ доведени осуђени затвореници из Кине ради ангажовања на тешким и опасним пословима. Спекулише се и са хиљадама затвореника из Кине који треба да раде на инфраструктури у Србији као још јефтинија радна снага од домаће. ДЈБ испитује све ове тврдње.

Остаје питање: да ли су то можда “кинески туристи” којима МУП правда ову одлуку?


Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Nekada su osudjenike odvozili u Australiju da bi ih se resili, pa tamo, kako se snadju. Sada ce ih dovoziti u Srbiju, pa, kako se snadju. Samo, oni nekadasnji osudjenicu su se snasli tako sto su istrebili aboridzane. Bojim se da se i ovi ne snadju tako.

  • Ja mislim da Kinezi salju njihovu policiju da bih zastitili njihove gradjane, ne turiste jer neverujem da ima kineskih turista vec biznismena koji ulazu svoj trud i novac u Srbiji. Mislim da su oni nedovoljno zasticeni u takvoj korumpiranoj drzavi a vec ulozili milione dolara i ko im sada garantuje poslovnu i licnu bezbednost. Nas narod nije bash radni narod i njima uvek nesto fali, i nece da vide sto im fali nego samo izmisljaju neke gluposti i uvek im malo para… Zato su kinezi tu da ohrabre njihove biznismene da mogu da rade svoj posao onako kako treba, bez pritisaka sa ulice i unutar radne organizacije.