Politika Saopštenje

Da li EU preko Soroša najavljuje državni udar i suspenziju Ustava?

Jučerašnja izjava Milana Antonijevića, predstavnika Soroševe nevladine organizacije bliske vlastima u Srbiji i njihovim EU sponzorima, najavljuje potragu za načinima da se predstojeći redovni parlamentarni izbori odlože. Antonijević je novinarima rekao da se izbori mogu odložiti u slučaju vanrednog stanja, “a videćemo da li postoji neka druga pravna mogućnost koju neko predlaže.”

Iako kršenje Ustava i zakona u Srbiji nije ništa novo, zapanjujuća je lakoća s kojom se vlast i njeni EU sponzori u javnosti zalažu za otvoreno etiketiranje Srbije kao EU kolonije. Kada interesi vlasti i/ili EU to zahtevaju, izbori u Srbiji mogu da se objave i obave kao vanredni bez bilo kakve potrebe (što smo imali 2014. i 2016. godine), a očigledno mogu i da se odlože preko zakonom i Ustavom propisanog roka, kao što to Antonijević trenutno najavljuje.

Ovakav tretman demokratskog izbornog procesa koji je propisan Ustavom i zakonom potvrda je činjenice da je Republika Srbija žrtva EU kolonizatora koji se samo deklartivno zalaže za vladavinu prava.

DJB poziva na uzdržavanje od kršenja Ustava i zakona Srbije.


Pročitajte još i:

EU pomaže Vučiću da obesmisli bojkot

DJB poziva PSG da preispita svoj bojkot opozicije

Najbolji put do fer i poštenih izbora je pretnja bojkotom

Skupština Srbije jedini je forum za razgovor o fer izbornim uslovima


Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar