Saopštenje Stranka DJB

Produžen rok za kandidaturu za predsednika i potpredsednike DJB

Nakon što se ni u trećem izbornom ciklusu u propisanom roku niko nije kandidovao za predsednika DJB na izborima raspisanim za 19. oktobar 2019, aktuelna predsednica donela je odluku o produženju roka za kandidature do 29. septembra u ponoć. Podsećamo da je DJB prethodno već u dva navrata (decembar 2018. i februar 2019) raspisivao izbore na kojima su izostale kandidature za predsednika DJB.

Od trenutka u kome se pre skoro godinu dana našla na čelu Dosta je bilo, aktuelna predsednica je strpljivo radila na tome da vrati Sašu Radulovića na mesto predsednika. Ubediti članove i simpatizere DJB nije bilo teško, jer ogromna većina u svakodnevnoj komunikaciji s građanima i u svom neposrednom okruženju iznova dobija potvrdu da je Saša Radulović sinonim za DJB. Svidelo se to nama ili ne, u Srbiji se političke stranke identifikuju preko snažnih lidera. DJB ima sreću da ima jednog takvog lidera koji poseduje ozbiljnost, odgovornost, znanje i sposobnost da vodi i DJB i Srbiju.

Imajući puno razumevanje za činjenicu da je za Sašu Radulovića pozicija predsednika programskog saveta DJB mnogo ugodnija, jer je na njoj u poslednjih godinu i po dana bio pošteđen blata u medijima i napada kako sadašnje, tako i bivše vlasti, članstvo je ipak uvereno da je za dalji razvoj i napredak mlade organizacije kakva je DJB od suštinske važnosti da se njen osnivač ponovo prihvati liderske odgovornosti.

Očekujući da se Saša Radulović ponovo neće kandidovati, Branka Stamenković je po treći put pokrenula apel koji je do sada već potpisalo više od 70% članova i više od 70% delegata DJB. Aktuelna predsednica je odlučila da produži rok za kandidature za dodatnih 5 dana i da sada već angažuje celu organizaciju da ubedi njenog osinivača da napusti svoju lagodnu poziciju i ponovo preuzme odgovornost. DJB i Srbija to očekuju od njega.

Izborna skupština DJB zakazana je za 19. oktobar 2019. godine.

Pročitajte još i:

Raspisani izbori za predsednika i potpredsednike DJB

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar