Саопштењe

(Видео) ДЈБ прогласио бојкот избора на свим нивоима

Главни одбор ДЈБ, заједно са председницима, координаторима и повереницима из 93 локална одбора, данас је једногласно на предлог Председништва ДЈБ донео одлуку о бојкоту предстојећих избора на свим нивоима.

Да би бојкот био успешан, довољно је да изборе бојкотује кредибилна опозиција: СзС, ПСГ и ДЈБ. ДЈБ сматра да ће бојкот бити успешан ако на изборе изађе мање од 40% уписаних бирача. Такви избори ће дати нелегитимну Скупштину у којој ће најмање три четвртине, а вероватно и четири петине посланика бити из СНС-а и СПС-а.

Без обзира на чињеницу да ће ЕУ, а пре свих Немачка која се једина у ЕУ директно бави Балканом, покушати и овакву СНС-СПС Скупштину да прогласи легитимном, иако им је кристално јасно да у Србији не постоје услови за фер и поштене изборе, једини коју су власни да дају легитимитет Скупштини су њени грађани којима ће бити очигледно да она нема капацитет да доноси важне одлуке. СНС и СПС више неће имати иза кога да се крију.

Зашто смо се определили за бојкот? Учествовање на намештеним изборима значи прећутно прихватање дикататуре: медијског мрака, застрашивања бирача и изборне крађе. То је исто као прихватање бокс меча у коме су вам везане и руке и ноге. Након такве намештене утакмице, коју можете само да изгубите, власт може с правом да каже да сте прихватили услове и да немате право да се буните.

Шта је власт заједно са својим ЕУ спонзорима могла да уради да избегне бојкот? Једноставно је. Три ствари:

  • Да омогући опозицији фер приступ медијима, пре свих РТС-у.
  • Да среди бирачки списак. Бирачки списак у Србији има преко 6,7 милиона бирача, а постоји само око 5 милиона личних карата.
  • Да омогући опозицији несметану контролу бирачког материјала након избора и омогући грађанима да преко интернета могу да провере да ли је неко гласао уместо њих. Данас то није могуће. Опозиција има само неколико сати за контролу и уз пуну опструкцију РИК-а у коме већину имају СНС и СПС. Иако смо на неколико избора утврдили да гласају мртви и да се “гласа” уместо наших грађана који су напустили земљу, РИК у коме већину имају СНС и СПС нису дозвољавали да се то констатује на лицу места, а тужилаштво накнадно није хтело да процесуира кривичну пријаву.

И власти и њеним ЕУ спонзорима, пре свих Немачкој, ови услови су били неприхватљиви, па су уместо стварања услова за фер изборе покушали, и даље покушавају, да на све начине “поткупе” што већи део оних који себе зову опозицијом. Дали су им простор у медијима у ударним емисијама на РТС-у, Пинку и другим, снижен им је цензус и вршили су притисак да се учествује на намештеним изборима. Делимично су и успели.

На намештене изборе излазе Шешељ, Чеда, Чанак, Шапић, ДСС, неки посланици ДС-а, Живковић, Веља Илић, разни заветници и Вацићи и сви се надају да ће уз помоћ власти прећи снижени цензус од 3%. Очигледно је да власт и ЕУ желе да скроје нову опозициону сцену и покушају да промовишу неке од њих у лидере опозиције.

Постоје само три разлога зашто би било која опозициона политичка опција прихватила да изађе на намештене изборе:

  • сателит је власти
  • сателит је ЕУ
  • партијски је паразит који зарад личног интереса жели да се окористи о смањен цензус

Бојкот ових намештених избора је јединствена прилика за опозиционе бираче да одвоје жито од кукоља, очисте опозициону политичку сцену од паразита и пошаљу сву лажну опозицију у историју и побришу је са политичке сцене Србије.

ДЈБ ће бојкотавати не само републичке изборе, већ и покрајинске и све локалне изборе. Излазак на изборе на било ком нивоу руши бојкот и омогућава власти да каже: опозиција је лицемерна и излази на изборе само тамо где може да победи. На жалост, Душан Петровић и Зеленовић у Шапцу, Пауновић у Параћину, Стаматовић у Чајетини, и Верко у Крагујевцу су одлучили да послушају ЕУ и да под изговором заштите грађана ставе лични интерес испред интереса друштва. Победа опозиције је много извеснија у централним београдским општинама него у Параћину и Шапцу, па кредибилној опозицији не пада на памет да излази на те изборе.

Неки нам говоре да се власт мења само на изборима и оптужују да хоћемо промену власти на улици. Одговор је једноставан: власт није могуће променити на намештеним изборима. Бојкот избора није циљ. Он је само средство, први корак у борби за постизање услова за фер и поштене изборе. Тек када постигнемо фер услове, онда ћемо на изборима освајати власт, ако добијемо подршку грађана за то.

Порука за бираче власти је: знамо да видите колико су бахати СНС-ови кадрови на локалу, колико краду, партијски запошљавају, колико вас застрашују и утерују страх, колико су им бахата чак и деца и колико малтертирају целу вашу општину. Вучић ће победити сигурно на овим изборима јер на њих излази сам са својим сателитима, тако да ваш глас није неопходан за то. Бојкот је прилика и за вас да пошаљете Вучићу поруку шта мислите о његовим локалним кабадахијама.

Знамо и да због медијског мрака и пропаганде верујете да председник СНС-а штити националне интересе и да се даноноћно бори за вас и вашу децу. Оно што због медијског мрака не видите је да председник СНС-а, зарад останка на власти и подршке ЕУ и Немачке, продаје националне интересе, претвара Србију у колонију јефтине радне снаге за Немачку индустрију, да ће због те подршке ЕУ, Немачке и Сорошевих НВО спровести план да у наредних 20 година милион наших људи напустити Србију и уместо њих насели преко милион миграната. Зарад подршке ЕУ и Немачке, Вучић се спрема и да изда Косово и Метохију. Ми бисмо волели да нисмо у праву и не очекујемо да нам верујете на реч. Само пратите шта ради, а не шта говори.

Бојкот је на жалост једини начин да сви заједно, и гласачи власти и гласачи опозиције, кажемо НЕ животу у страху и да Србија и њени грађани заслужују фер изборну утакмицу, слободне медије, изборе без крађе, власт која штити националне интересе и државу која ради у интересу целог друштва, не привилеговане, бахате, партијске мањине.

Циљ бојкота није промена власти. Циљ бојкота су фер и поштени избори на којима ће народ без страха одлучити ко ће да води Србију.

Зато: преко прече, наоколо брлиже. Прво бојкот, па фер избори.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Ljudi ne shvataju da je bojkot način da se dođe do fer i slobodnih izbora u Srbiji. Fer u pogledu izeštavanja medija, ali i slobodnih izbora u pogledu poštovanja slobode svakog od nas kako da glasa, a ne da ga teraju ovi iz SNS-a u nekoj državnoj ustanovi da glasaju za Vučićeve lopove ili da ga SNS-ovci potkupljuju pričom da će mu pomoći u nekoj stvari koja mu treba, a inače mu neće pomoći.
    Zato je bojkot jedini način, iako je iznuđen način da se ovo zlo od preCednika i njegove bulumente jednog dana, nakon fer i slobodnih izbora smeni sa vlasti.
    Da nas Vučić više ne ucenjuje! Zato – bojkot!
    Bravo za Dosta je bilo!

  • U cilju kontrole ovih “izbora” predlažem vam da jedna od vaših aktivnosti i svih stranaka koje bojkotuju, bude i prikupljanje pozivnih listića za “izbore” onih birača koji na te “izbore” neće izaći. Na taj način ćete imati jasne dokaze ko nije glasao.
    Ja vam mogu dostaviti sve listiće od moje porodice , pa i od nekih prijatelja.

  • Apsolutno se slažem sa svime u tekstu, osim dela vezanog za Zelenovića u Šapcu i Paunovića u Paraćinu. Apsolutno sam za bojkot na svim ostalim nivoima, ali mislim da, kao prvo, u ta dva grada postoje makar elementarni uslovi za fer izbore, lokalni mediji funkcionišu itd., a drugo, mislim da ne bi svi građani tamo pristali da bojkotom predaju lokalnu vlast SNS-u i izašli bi na izbore, samim tim bi to stvorilo priliku za Vučićeve aktere koji glume opoziciju poput DSS, LDP, SMS, Šapića i Olenika da pređu cenzus a onda formiraju vlast sa SNS-om. Možda grešim ali teško mi je da zamislim drugačiji scenario.

  • Bojkot ali aktivan, sada u kampanji izneti sve sto znamo o ovoj kriminalnoj vladi, eto jutros je na TV Prva gostovao Juric otac ubijene devojcie, i izneo SOKANTNE TVRDNJE da poseduje dokaze da je jedan visko pozicionirani politicar koji je cesto gost na televiijskim emisijama sa NACIONALNOM FREKVENCIJOM, a izmedju ostalog cesto boravi i na TV prvoj, pedofil /Ima dokaze video snimke/.. Posle ove izjave voditelji su odmah prekinuli interviju. TV emisija se moze pogledati odlozeno na TV prvoj Jutro

  • Svaki izbori u poslednjih trideset godina proglašavani su sudbonosnim za Srbiju. Vreme je pokazalo da takva predviđanja nisu bila tačna. Ovi parlamentarni izbori dolaze u vreme koje definitivno može biti sudbonosno za opstanak Srbije kao države ali i za biološki opstanak njenog stanovništva. Trenutno se Srbija nalazi između dve velike opasnosti po Njen opstanak. Sa istoka opsnost preti od najezde migranata koju ovakva Srbija, sa nesposobnom i korupiranom vlasi ne može da zaustavi. Druga opasnost dolazi sa zapada u pogledu nimalo naivne epidemije korona vrusom. Znajući stepen sposobnosti i ,,organizovanosti,, naše zdravstvene službe, bojim se za bioški opstanak našeg stanovništva.
    U takvim okolnostima biće održani parlamentarni izbori krajem Aprila. Oni ništa neće promeniti u Srbiji. Štaviše nebitni su i beznačajni u odnosu na opasnosti koje se Srbiji približavaju i koje mogu dostići svoj negativni maksimum već u Aprilu, sa posledicama koje su nepredvidljive i nesagledive. Ono što će se uskoro dogoditi najbolje opisuje narodna izreka ,,Selo gori a baba se Češlja,, Baba koja se češlja je vlast i sva ta politična, bulumenta oko nje, poziciona, opoziciona i ko zna koja već, a selo koje gotri je Srbija.

    U takvim okolnostima narodu će biti apsolutno nebitno ko će pobediti na ovim izborima. Narod će se samoorganizovati i potruditi da zlo koje se nad njim nadvilo prevaziđe sa što manje štete.
    Okolnosti koje nisu političke prirode odrediće izlaznost na ovim izborima koja će biti mala, taman tolika koliki je i njihov značaj, bolje reći besmisao.
    Narod ima mongo veću brigu od toga ko će u koju fotelju sesti.
    Uzimajući u obzir sve okolnist, ovoga puta pre svega nepolitičke prirode (borba za biološki opstanak, pojedinca , porodice i naroda u celini) odluka DJB da ne izađe na izborima je bolja od opcije učestvovanja na njima, jer su realno, druge okolnosti odredile da su ovi izbori beznačajni.
    Zdrav biološki nagon za opstankom, izbore će učiniti nebitnim a ljude će namanje brinuti kolika će izlaznost biti na njima. Narod će sam odrediti prioritete, šta mu valja činiti.
    Ovaj narod preživeo je velike nesreće i pogrome, najčešće bez pomoći vlasti i države, koja realno, danas, sada i ovde, ne postoji. Narod će opstati i ostati na ovim prostorima zahvaljujući zdravom i jakom nagonu za samoodržanjem, nezavisno od bilo kojih i kakvih izbora, politika i političara.

    U koliko se situacija i dalje pogogšava u našem najbližem okruženju (porast broja obolelihod od korona virusa i proboj Grčko-Turske granice i kretanje migranata ka Srbiji) kao odgovorna stranka, DJB treba da zahteva odlganje ovih izbora na neodređeno vreme. To se od ozbiljnih i odgovornih ljudi očekuje.

  • U inostranstvu zivim, sa familijom, dugi niz godina. Svi imamo glasacko pravo.
    Do sada sam imao prilike samo jedanput da glasam u ovdasnjem konzulatu.
    Da li se i kako moze proveriti da li je neko glasao u nase ime?

  • “Na nameštene izbore izlaze Šešelj, Čeda, Čanak, Šapić, DSS, neki poslanici DS-a, Živković, Velja Ilić, razni zavetnici i Vacići…”
    Ne pomenute vaše bivše – SMS! 😀