VIDEO Скупштина

(Видео) Посланици ДЈБ: На кршење Устава да реагују државни тужилац и председници Врховног касационог и Уставног суда

Иако је неопходно да се грађани на све начине заштите од епидемије коронавируса, то никако не сме да се ради кршењем Устава Републике Србије.

Зато су данас народни посланици #ДЈБ позвали председника Уставног суда, Врховног касационог суда и државног тужиоца да реагује на кршење Устава.

Јуче смо позвали све народне посланике, без разлике да ли припадају позицији или опозицији, да ураде све што је у њиховој надлежности како бисмо вратили функционисање државе у уставне оквире уз позив да потпишу захтев за хитно сазивање седнице Народне скупштине како бисмо расправљали о проглашењу ванредног стања и ту одлуку потврдили или одбацили и на тај начин вратили државу у уставне оквире.

Скупштина је дом народа и потребно ју је заштитити. Није потребно да кршимо Устав да бисмо се изборили са епидемијом. Грађане можемо ефикасно да заштитимо поштујући Устав Републике Србије.

Народни посланици Бранка Стаменковић и Војин Биљић, одржали су данас конференцију за медије у Народној скупштини и апеловали да надлежни реагују на кршење Устава.

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Bravo za DJB! Hvala vam, pomazete mi da ostanem normalna! Svaka cast! Potpuno ste u pravu, bas tako, vlast uz pomoc “poslusne struke” sprovodi teror nad gradjanima! Da podsetim, za vreme “Slobe slobode” u republickoj skupstini su najveci broj poslanika bili lekari!