VIDEO Саопштењe

Телевизија Н1 ометала ДЈБ конференцију за медије

Данашње дневно обраћање народних посланика ДЈБ грађанима Србије из хола Народне скупштине било је пропраћено ометањем новинара телевизије Н1. Иако сви новинари уредно унапред добијају распоред одржавања конференција за медије из хола Народне скупштине, новинари телевизије Н1 већ други пут у истом простору у свој програм уживо укључују неке друге саговорнике баш у време у коме се грађанима Србије обраћају народни посланици ДЈБ.

С обзиром да сви новинари који у Народној скупштини узимају изјаве или раде уживо укључења у свој програм имају опцију да то раде и изван хола Народне скупштине, јер је он резервисан за конференције за медије, потпуно је јасно да телевизија Н1 свесно и намерно омета конференције за медије народних посланика ДЈБ. Непоштовање које ови представници седме силе на тај начин исказују према грађанима које посланици ДЈБ представљају је за сваку осуду.

Сачекавши да прво крене обраћање посланика ДЈБ уживо на Јутјуб каналу Народне скупштине, новинарка Н1 је почела да узима изјаву од посланице Чомић само 10 метара даље. Народни посланик и председник ДЈБ, који је се у том тренутку обраћао грађанима Србије, прекинуо је то своје обраћање и мирно обавестио грађане да ће стрпљиво сачекати да телевизија Н1 заврши са својим ометањем пре него што се ДЈБ конференција за штампу настави.

Након што је новинарка Н1 завршила снимање скоро десетоминутне изјаве посланице Чомић, и након што је проверила поруке на свом телефону, искористила је своје каобајаги “новинарско питање” да за потребе Н1 сними лажи које ће, не сумњамо, посредством своје телевизије послати у етар и тако поново дезинформисати грађане. Питала је посланике ДЈБ зашто смо јој добацивали и зашто смо је вређали. Свако ко погледа снимак обраћања посланика ДЈБ може се директно уверити у то да је ово “питање” новинарке Н1 срачунато на то да оптужи посланике ДЈБ за нешто што се није десило, како би пред својим гледаоцима прикрили чињеницу да већ други пут ометају обраћање посланиka ДЈБ грађанима.

ДЈБ је већ одавно свестан да у Србији немамо медије, већ искључиво пропагандна гласила бивше и садашње власти. “Медији” у Србији не обављају свој посао информисања грађана, већ у јавност пласирају поруке којима усмеравају мишљење јавног мњења, сходно интересима центара моћи које представљају. Једина разлика која постоји између телевизије Пинк и Информера с једне стране и телевизије Н1 и Данаса с друге стране, јесте то што први раде пропаганду за садашњу, а други за бившу власт. Зато су “медији” практично постали политички противници ДЈБ, једнако као и бивша и садашња власт.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Imate najbolji ekonomski program. Najbolje su vam bile i reakcije na neustavno uvedeno vanredno stanje. Veoma mi je žao što ćete ovakvim nervoznim nastupima upropastiti sve.

    • Normalno kad ih vise zanima pozicioniranje u opozicionom birackom telu nego rusenje Vucica. Cuj N1 i Danas u kampanji protiv DJB sa metodama informera, pinka i kurira, Tadic gori od Vucica a DS od SNS. Dosta je bilo sto bi vi rekli menjajte vlast iskljucivo da bi narod uz slobodne medije, slobodne informacije na slobodnim izborima mogao slobodno da bira. Nije problem sto je narod izabrao sektu problem je sto na slobodan i demokratski nacin ne moze da je smeni. Cekaj znaci da jee posle 2012 na vlast dosla DJB ne bi bilo lapanja. Pa sta je sa ovim silnim sto se prodadose za par dukata. Bez slobode izbora nema smenljivosti bez smenljivosti nema odgovornosti zato svi ka tom cilju. Manite se vise Tadica, Djilasa, bivseg rezima. Menjajte ove pa si posle je… mater tuzite i apsite.

  • Reakcija potpuno na mestu. Svaka čast Saša. Ovo što je ova nazovi novinarka uradila je dno dna. Podsetila me na onu situaciju kada je u Majdanpeku ili gde beše oni lokalni izbori pre par godina, kada ste držali govor u nekom parku pa predsednik opštine puštao glasnu muziku kako se ne bi čulo šta vi govorite. Potpuno iste metode N1 kao one koje koristi SNS i njihovi mediji. Možda ste po neki put znali da preterate u kritici novinara N1 ali ovoga puta ste POTPUNO u pravu i reakcija je na mestu.

  • N1 nije objavio ni jedan od mojih 15 komentara u poslednjih mesec dana. Svi su bile ili kritika N1 ili kritika SZS ili drzave na postupanje u doba pandemije. Naravno ni komenatar na vest o vasem “vikanju” na novinarku N1 koja je objavljena na N1 portalu nije mi objavljen jer sam pokusao da ukazem na nekoreknost ponasanja N1.Svakako da je N1 Murtino javno glasilo, ali ipak niste smeli da ovako reagujete. Ipak ste ozbiljan pretendent na mesto prvog coveka zemlje u nekoj peespektivi a i veliki deo biraca vas dozivljava kao ozbiljnog i odmerenog coveka. Morate da suzbijete impulsivnost.

    • Meni veceras uporno nece ni jedan komentar da objave, bas na ovu vest. Samo sam napisao da nije ok da neparlamentarne stranke pozivaju da gostuju, a DJB nikako. Sve je jasno.

  • Лаж је све опаснија што је ближа истини. Тако да од њих можете очекивати веће непријатности него од РТС-а Зашто? Соко им је скинуо маску с лица. Када гране сунце гасе се свеће, само привид светлости у медијском мраку Србије. Стари Срби би овако рекли: “Ако не знаш кћерку, распитај се за мајку.” Колико је та ” независна” роспија жучи и отрова излила на Србију. У међународном праву, историјско право је раме уз раме са људским. Што никада ни ” а” о Турском попису на КиМ? Бесни као звер, зашто? Неко им је рекао, да је доста фолирања. Није ми криво што лажете, него што мислите да вам се верује.
    .

  • Реакција на овакво понашање је можда мало претерана али је свакако испрвана.
    Генерално ми је јако чудно да се тако понашате према медијима, конкретно мислим на Данас и Н1, јер би се једино код њих и могли појавити. Ја лично верујем у оно што Ви причате везано за комплетну медијску сцену али би требало да имате у виду да сте Ви сад политичар а не само инжењер. Ја сам исто инжењер и Ваше обраћање ме подсећа на моја обраћања у прошлости. Има доста начина да се одређене ствари кажу на много бољи начин. А дефинитивно није време да се пребира жито од кукоља и да се истерава комплетна истина на видело јер је недовољна подршка. А тих 20-30к прегледа на јутјуб каналу неће много променити. Искрено бих желео да успете али се пробојавам да бирате погрешан начин. Има стручњака које би могли консултовати и пробати да одиграте и ову политичку игру на другачији по вас повољнијиј начин. Мени пада на памет Драгана Ђермановић као особа која би могла профи да вам помогне. (ако пристане јер није у политици, колико пратим)
    Све најбоље вам желим!

    • Ako se žito ne razdvoji od kukolja na vreme, ako ćemo već tu metaforu, onda uskoro žita neće biti. Svako proračunato ponašanje već samo po sebi deluje kao neiskrenost, a meni, lično, još jedan profi političar kome stručnjaci za pranje mozgova konzumenata kroje kampanju, hvala, ne treba. I ishitrenost i impulsivnost, kada je čovek u pravu, meni samo šalju signale da je on i dalje Čovek i samo čovek, a to mi je najbitnije.